CSM CSU Oradea este noua campioană a României!

CSM CSU Oradea este campioana României pentru a 2-a oară în ultimii trei ani. Formația antrenată de Cristian Achim a trecut de CSM Steaua EximBank, scor 92-89, în Meciul 4 al finalei LNBM – ediția 2017/18. Scorul general a fost de 3-1.

Partida a demarat favorabil militarilor, spre deosebire de cele consemnate în primele trei partide ale finalei. Steaua a terminat primul act în avantaj, scor 21-15, desprinzându-se la zece puncte în debutul sfertului 2.

Oradea a reacționat cu un parțial de 10-0 și a egalat la 28, pentru ca apoi să treacă la conducere. Iuri Fraseniuc a marcat ultimul coș al reprizei pentru a strânge la 41-40, scor favorabil oaspeților după 20 minute de joc.

Sfertul al 3-lea a avut parte de echilibru, însă Oradea a avut inițiativa pe tabela de marcaj. Bihorenii s-au desprins la 2-3 posesii, dar același Fraseniuc a marcat ultimele patru puncte ale acestei perioade pentru a strânge la 59-58 cu zece minute înainte de final.

Kris Richard și Martin Zeno, cu un aport colosal în spațiul de trei secunde din partea lui Sean Denison, au pus CSM CSU Oradea în control pe tabela de marcaj. Oaspeții s-au desprins la un maxim de 11 puncte, pentru ca finalul întâlnirii să fie presărat cu multe întreruperi și vizite la linia de pedeapsă. Bihorenii au marcat suficiente libere pentru a menține controlul pe tabela de marcaj și a se impune, punând capăt finalei.

Richard a reușit 26 puncte, 2 intercepții, Zeno a adăugat 18 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări, Denison a terminat cu 16 puncte, 12 recuperări, 2 intercepții, iar Nicolescu a izbutit 10 puncte, 4 recuperări, fără psesie pierdută pentru învingători.

În replică, Taylor a reușit 22 puncte după ce a absentat la precedentele două partide, preferat fiind Lapornik. Marinov a adăugat 14 puncte, iar Falker a încheiat cu 13 puncte, 7 recuperări, 2 intercepții, Zekovic având 13 puncte.

CSM CSU Oradea cucerește al 2-lea titlu național din istorie. Precedentul s-a consemnat în urmă cu doi ani. CSM Steaua EximBank este vicecampioană națională pentru a 2-a oară consecutiv. Podiumul a fost completat de U-BT Cluj-Napoca.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.