CSM CSU Oradea învins categoric pe SCM U Craiova

CSM CSU Oradea a surclasat pe SCM Universitatea Craiova, scor 99-74, într-un meci contând pentru etapa a 6-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18. Partida s-a desfășurat la Arena Antonio Alexe, în cuplaj cu meciul internațional de baschet feminin România vs Slovenia, contând pentru calificările la Women’s EuroBasket 2019.

Partida a demarat extrem de modest, pe parcursul primelor trei minute și jumătate marcându-se un singur coș. După ce bihorenii au spart gheața jocul a curs în mod cât se poate de evident în favoarea acestora. Ei s-au desprins la 20-13 până la prima pauză.

Defensiva ardelenilor a funcționat impecabil. Aceasta a fost deosebit de agresivă asupra omului cu mingea, astfel încât Martinic, Siriscevic și Aleksandrov nu au avut nici măcar un moment în care să se simtă confortabil pe parchet. Oradea a transformat această apărare în ofensivă tăioasă și în pofida problemelor de pe semicerc a marcat 32 puncte în secvența a 2-a pentru a se desprinde la 52-27.

Dincolo de ecartul construit, fluiditatea din jocul ofensiv, precizia în tot ceea ce a făcut pe parte colectivă și siguranța cu care a executat acțiunile de atac au permis bihorenilor să ofere un spectacol pe cinste propriilor susținători, veniți în număr mare la această încleștare. Scorul la intrarea în secvența decisivă era de 77-43.

Ecartul a atins punctul maxim la scorul de 90-49. Antrenorul Achim a retras piesele de bază și a oferit minute de joc tinerilor, respectiv jucătorilor mai puțin utilizați. În schimb, Craiova a jucat cu patru străini și un naturalizat, adică fără nici măcar un jucător cu formare baschetbalistică în România. Acest mix a permis oltenilor să reducă din deficit pe finalul partidei.

Nemanja Milosevic a avut 22 puncte, 10 recuperări. Muhamed Pasalic a bifat 19 puncte, 4 pase decisive, iar Andrei Mandache și Pedja Stamenkovic au reușit câte 10 puncte fiecare. Goran Gajovic a înscris 15 puncte, însă pe tabela de marcaj au apărut doar 10.

În replică, Goran Martinic și Jamar Samuels au avut câte 19 puncte fiecare pentru formația din Craiova. Cel din urmă a adăugat 11 recuperări. Nemanja Aleksandrov a totalizat 12puncte, 8 recuperări, iar Ivan Siriscevic a încheiat cu 11 puncte, 5 pase decisive pentru Craiova.

Oradea are 4-2 la general după acest meci. Craiova ajunge la 3-3 și rămâne fără victorie în deplasare. De altfel ambele echipe au arăta pe parcursul acestui început de sezon niște oscilații imense în joc.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.