CSM CSU Oradea învinge SCM Timișoara în prima etapă din LNBM 2018/19

CSM CSU Oradea a învins SCM Timișoara, scor 76-65, în ultimul meci din prima etapă a sezonului regulat din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2018/19. Pe sferturi: 17-19, 24-14, 17-14, 18-18.

Formația antrenată de Cristian Achim a avut inițiativa pe tabela de marcaj și a izbutit să se desprindă la 15 puncte în sfertul al 2-lea, respectiv la 17 puncte în cel de-al 3-lea. Elevii ui Miodrag Perisic au izbutit să se apropie la patru lungimi de ambele ori, 37-33 în minutul 19, respectiv 62-58 în minutul 35.

După ambele reveniri ale alb-violeților, Oradea s-a desprins din nou. La finalul primei reprize a înscris patru puncte în mai puțin de cinci secunde pentru a-și dubla avantajul la intrarea la vestiare. În schimb, în sfertul decisiv, cu cinci minute înainte de finalul jocului, Laci Lazar a adus un plus extrem de important bihorenilor.

El a transformat două aruncări libere în contul unui antisportiv comis de Cătălin Baciu, apoi a marcat un coș din spațiul de trei secunde, după recuperare ofensivă. Lazar s-a apărat impresionant împotriva lui Vladan Vukosavljevic, un jucător extrem de masiv și de puternic, foarte greu de oprit în spațiul de trei secunde. În fine, Laci a mai înscris o dată pentru a desprinde decisiv formația bihoreană, după ce Richard a adus un coș de trei puncte foarte important.

Cele două formații au avut statistici echilibrate, însă toate au fost favorabile campioanei. Oradea a avut avantaj la procentajul aruncărilor din acțiune și la linia de pedeapsă, Învingătorii au câștigat o echilibrată luptă la recuperare (42-40, cu 12-11 la cele ofensive), intercepții (10-7) și posesii pierdute (17-18). CSM-ul a avut un avantaj important la pase decisive (15-8).

Vaidas Kariniauskas a totalizat 14 puncte, 5 pase decisive, Kris Richard a adăugat 12 puncte, 4 recuperări, Muhamed Pasalic a bifat 11 puncte, 4 pase decisive, iar Laci Lazar a încheiat cu 8 puncte și 7 recuperări pentru învingători. Sherwood Brown a replicat cu 20 puncte, 10 recuperări, iar Brandon Randolph a adăugat 15 puncte, 4 recuperări.

Foto: Roby Boros

1 comentarii On CSM CSU Oradea învinge SCM Timișoara în prima etapă din LNBM 2018/19

  • Oradea a impresionat fara sa forteze aratind ca o echipa foarte solida.
    Timisoara nu a putut sa se ridice la un nivel apropiat, doar Brown si Randolph fiind eficienti.
    Sunt curios sa vad daca Craiova este peste Tm, asa cum pare dupa lot.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.