CSM CSU Oradea se impune în Meciul 3 al finalei LNBM 2018

CSM CSU Oradea a triumfat în Meciul 3 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18. Formația bihoreană s-a impus în fieful echipei CSM Steaua EximBank București, scor 94-70, în cursul zilei de duminică (10.06). Partida a fost transmisă în direct la DigiSport.

Elevii lui Cristian Achim au controlat jocul, desprinzându-se la 13 puncte în primul sfert, scor 26-13. Echipa din capitală nu a reușit să coboare deficitul la mai puțin de zece lungimi până la finalul întâlnirii. Dincolo de precizia deosebită de la finalizare, Oradea a avut dublu la numărul recuprărilor în primele 20 minute de joc. Scorul la pauză a fost de 46-31.

În repriza secundă superioritatea formației oaspete s-a accentuat. Diferența a urcat la 20 lungimi, scor 68-48, cu zece minute rămase pe timpul de joc. Secvența decisivă a fost controlată de CSM CSU Oradea, echipă ce l-a pierdut însă pe Bogdan Țîbîrnă, accidentat la genunchi.

Oradea a câștigat lupta la recuperare (34-26), având 50% la aruncările de trei puncte și 67% la cele de douăpuncte. Învingătorii au marcat mai mult din spațiul de trei secunde, după recuperare ofensivă, dar și după posesie pierdută de adversar.

Vaidas Kariniauskas a marcat cinci coșuri de pe semicerc și a terminat cu 21 puncte marcate. Kris Richard adăugat 20 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, Martin Zeno a izbutit 17 puncte, 7 recuperări, iar Sean Denison a încheiat cu 12 puncte, 4 recuperări pentru învingători. De notat că Arturas Valeika a cules cinci recuperări ofensive.

Pavel Marinov a reușit 17 puncte, Randal Falker a contribuit cu 11 puncte, 3 pase decisive, iar Jonte Flowers a terminat cu 10 puncte pentru CSM Steaua EximBank.

Similar Meciului 2, CSM Steaua EximBank a jucat fără Brandon Taylor.

Scorul general a devenit 2-1 pentru CSM CSU Oradea. Bihorenii și-au redobândit avantajul terenului propriu. În schimb, CSM Steaua EximBank este echipa care a revenit de la 1-2 în seria cu Timișoara, respectiv de la 0-2 în cea cu Cluj.

Meciul 4 al seriei ce se desfășoară în sistemul cel mai bun din cinci partide are loc marți (12.06), ora 20:00, în aceeași locație. Partida va fi transmisă în direct la DigiSport. Eventualul meci decisiv se va disputa vineri (15.06), ora 20:00, la Arena Antonio Alexe din Oradea.

Foto: Roby Boros

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On CSM CSU Oradea se impune în Meciul 3 al finalei LNBM 2018

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.