CSM CSU Oradea se impune în Meciul 2 al semifinalei cu U-Banca Transilvania Cluj-Napoca

CSM CSU Oradea a câștigat Meciul 2 al seriei cu U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, contând pentru semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2015/16. Rezultatul final al partidei desfășurate vineri (06.05), la Arena Antonio Alexe, a fost de 67-61.

Jocul a fost echilibrat în prima jumătate, atunci când cele două protagoniste s-au succedat în patru rânduri la conducere. Tabela de marcaj a indicat și trei situații de egalitate. Oradea a încheiat primul act în avantaj, scor 20-15. Gazdele s-au desprins la opt lungimi în secvența a 2-a, dar repriza s-a încheiat cu un parțial de 15-7 pentru oaspeți. Astfel, după 20 minute de joc efectiv scorul era egal, 33-33.

Debutul reprizei secunde a fost decisiv. Oradea a realizat un parțial de 11-0. Acesta a fost posibil grație unui nivel de apărare excepțional. CSM-ul a apelat la un sistem defensiv colectiv ce a împiedicat adversarul să se apropie de coș. De asemenea, defensiva gazdelor a forțat Clujul să arunce contestat în criză de timp, mai multe mingi ajungând departe de coș. Amfitrionii au încheiat secvența la adăpostul unui avantaj de zece lungimi, scor 54-44.

Sfertul decisiv a consemnat revenirea Clujului la patru puncte în trei situații diferite, pentru ca Miro Todic să transforme o aruncare de trei puncte cu mai puțin de 40 secunde rămase din timpul de joc cu care scorul s-a strâns la trei lungimi, scor 64-61. A urmat opțiunea Clujului de a faulta imediat ce mingea a ajuns în brațele lui Rareș Pașca. Acesta a transformat trei din cele patru libere de care a beneficiat și meciul s-a încheiat cu victoria formației orădene.

Remarcabilă a fost și defensiva om la om a lui Martin Zeno la Kyndall Dykes. Cel din urmă se confruntă cu o problemă medicală ce îl limitează vizibil, însă nivelul de apărare al numărului 3 de la Oradea, revenit după o pauză de aproape o lună, îl pune și mai mult în dificultate pe Dykes.

Pentru prima dată în ultimele confruntări directe dintre Oradea și Cluj, presiunea a apăsat și pe umerii formației de pe Someș. Acest lucru a avut efecte și în exprimarea lui U-BT Cluj. Filip Adamovic, Muhammed Pasalic și Kyndall Dykes au avut câte o aruncare de trei puncte deschisă pe finalul partidei, toate fiind ratate.

Sean Barnette a avut 15 puncte, 10 recuperări, 4 pase decisive și 3 intercepții pentru 25 la eficiență în 37 minute de joc. Americanul a jucat cu o entorsă la gleznă, suferită în Meciul 1 și care l-a deranjat inclusiv la mers în dimineața Meciului 2. Martin Zeno a adăugat 15 puncte și 4 recuperări în cel de-al 2-lea meci cu efort maxim în trei zile, după o absență de durată. Will Franklin a avut 8 puncte, 3 pase decisive și 3 intercepții pentru 14 la +/-, la capătul unui meci în care și-a asumat pe deplin rolul de lider, fiind foarte vocal în ședințele de pe parchet ori din timpii de odihnă, dar și extrem de activ în joc.

În replică, Muhammed Pasalic a totalizat 14 puncte și 3 pase decisive. El a avut patru reușite de pe semicerc, fiind folosit pe tot parcursul celor 40 minute de joc efectiv. Miro Todic a adăugat 11 puncte, 6 recuperări (3 ofensive) și un capac, iar Filip Adamovic a terminat cu 10 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive, cu 6 posesii pierdute.

Oradea a jucat fără Radovan Markovic, Nemanja Barac și Uros Lucic. De asemenea, Sean Barnette a evoluat incomplet refăcut. De cealaltă parte nu au existat absențe notabile. Tudor Jucan este în continuare indisponibil, iar Nandor Kuti a revenit după absența din primul meci al seriei. Tânărul jucător al Clujului nu este la capacitate maximă, dar a fost utilizat la final de meci. În plus, Kyndall Dykes nu este la capacitate maximă.

La meci au asistat mai mulți antrenori de baschet cunoscuți în peisajul sportului cu mingea la coș din țara noastră. Este vorba despre Tudor Costescu, Dan Fleșeriu respectiv Gheorghe Mandache.

Scorul general devine 2-0, după ce în primul meci Oradea s-a impus cu 72-71. Meciul 3 se dispută miercuri (11.05), ora 19:45, la Sala Polivalentă Cluj-Napoca. Va fi un joc decisiv pentru gazde.

Foto: Roby Boros

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.