Oradea, în formulă completă pentru prima dată în acest sezon, învinge Timișoara confruntată cu mari probleme

CSM CSU Oradea a depășit pe BC SCM Timișoara, scor 92-73, în deschiderea celei de-a 2-a runde în TOP 6 din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2016/17. Jocul a fost trasmis în direct la DigiSport, desfășurându-se la Sala Constantin Jude din Timișoara.

Bănățenii au început jocul foarte bine, marcând de patru ori de pe semicerc în primele cinci minute de joc, perioadă în care s-au desprins la 16-11. Oaspeții au cerut timp de odihnă, iar după reluarea jocului au preluat inițiativa și nu au mai cedat-o până la final. CSM-ul a reușit un parțial de 18-2 cu care s-a terminat primul sfert, iar avantajul orădenilor a crescut la 20 puncte până la pauză, scor 55-35. Lucrurile nu s-au schimbat în partea a 2-a.

Timișoara a avut mari probleme în acest meci. Ele au început cu accidentarea lui Jonte Flowers la încălzire. Americanul a suferit accidentarea după ce antrenorul Tudor Costescu a anunțat primul cinci. Astfel, bănățenii au fost nevoiți să schimbe un jucător în garnitura de start și au început jocul cu Rambo, Calotă și Jeremic în teren, alături de Komatina și Drăgușin.

Pe parcursul jocului problemele amfitrionilor s-au agravat. Dominique Rambo s-a accidentat la rândul său și nu a mai putut continua jocul. De asemenea, s-a consemnat un conflict între Octavian Popa Calotă și Tudor Costescu. Tehnicianul bucureștean a optat să nu mai apeleze la serviciile lui „Kevin” până la finalul întâlnirii.

Pe finalul confruntării, Alin Andrieș a suferit o accidentare ca urmare a unei ciocniri cu un adversar. El a fost purtat pe brațe până la banca echipei sale, unde i s-au acordat îngrijiri medicale.

Rămâne de văzut care va fi diagnosticul în cazul celor trei accidentați, însă e limpede că Timișoara a avut mari probleme la acest meci, terminând partida fără patru jucători.

De cealaltă parte, CSM CSU Oradea a avut, așa cum antrenorul Achim a mărturisit la conferința de presă de după joc, efectivul complet la acest meci. S-a întâmplat pentru prima dată în acest sezon, incluzând aici perioada precompetițională și cea competițională, ca CSM-ul să aibă întreg lotul valid atât în pregătirea jocului, cât și pe tot parcursul partidei.

Sean Barnette a totalizat 18 puncte, 6 recuperări, Andrei Mandache a adăugat 15 puncte, 4 intercepții, 3 pase decisive, Martin Zeno a terminat cu 13 puncte, 6 pase decisive, iar Titus Nicoară a bifat 12 puncte, 5 recuperări pentru învingători. În replică, Adrian Diaz a totalizat 13 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive pentru BCT.

Lucas Tohatan a jucat primul meci pentru BC SCM Timișoara în fața publicului bănățean. Jucătorul în vârstă de 18 ani a avut 26 minute de joc, perioadă în care a conabiliat 7 puncte (3/6 din acțiune), 3 recuperări, 3 pase decisive și o intercepție pentru 6 la eficiență.

Uros Lucic de la Oradea și Nikola Otasevic de la Timișoara au rămas în afara loturilor pentru acest meci. Ambele echipe au câte șase străini în efectiv.

Ambele echipe au 10-10 la general. Ele ocupă, provizoriu, locurile 4-5 în ierarhia generală a Ligii Naționale de baschet masculin, Oradea are 2-1 în confruntările directe din campionat și 3-1 în toate duelurile oficiale cu Timișoara în acest sezon.

În etapa următoare, CSM CSU Oradea primește vizita Stelei CSM EximBank București, iar BC SCM Timișoara pe cea a lui U-BT Cluj-Napoca.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.