CSM CSU Oradea vs U-BT Cluj-Napoca în deschiderea sezonului 2018/19

Sezonul competițional 2017/18 s-a încheiat în baschetul masculin românesc. El a luat sfârșit la 12 iunie 2018, în Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazu din capitală. CSM CSU Oradea a depășit pe CSM Steaua EximBank București, scor 92-89, impunându-se cu scorul general de 3-1.

Startul oficial al sezonului competițional următor se va da în decurs de 103 zile de la publicarea acestui text. Adică în mai bine de trei luni calendaristice. Primul meci oficial în sezonul 2018/19 este programat pentru data de 23 septembrie 2018.

Acesta va opune pe CSM CSU Oradea și U-BT Cluj-Napoca. Este un duel cu trofeul pe masă, exact așa cum s-a întâmplat în urmă cu doi ani. Formația bihoreană este campioană, urmând să găzduiască SuperCupa României la Arena Antonio Alexe. În schimb, gruparea de pe Someș este deținătoarea Cupei României.

În 26 și 29 septembrie se va desfășura primul tur al Cupei României, în dublă manșă. Prima etapă a sezonului regulat în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2018/19 are loc pe 6 octombrie anul curent.

Iubitorii baschetului din România nu se vor plictisi pe parcursul verii. Ei pot urmări activitatea echipei naționale de seniori în fereastra a 3-a din campania de calificare pentru FIBA Basketball World Cup 2019, respectiv jocurile din perioada 7-16 septembrie anul curent, când se va desfășura fie prima fereastră a fazei a 2-a din calificările pentru competiția menționată, fie precalificări pentru EuroBasket 2021). În plus, putem urmări parcursul echipelor României U20, U18 și U16, toate urmând să ia startul la Campionatul European în această vară.

Totodată, cei interesați pot să asiste la Circuitul Național de Baschet 3×3, organizat de Sport Arena Streetball. Reamintim că din vara anului 2018, Federația Română de Baschet organizează Liga Națională de baschet 3×3, la care cluburile din baschetul 5×5 sunt obligate să participe.

Citiți și

Sezonul 2018/19 – Calendar și sistem competițional (oficial)

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.