Olympiacos Pireu îl împrumută pe Janis Timma la Khimki Moscova

Olympiacos Pireu a decis să-l cedeze pe letonul Janis Timma, sub formă de împrumut la Khimki Moscova. Mutarea a fost anunțată de eurohoops.net.

Timma nu are loc în lotul lui Olympiacos, astfel încât conducerea clubului elen a hotărât să-l cedeze sub formă de împrumut la o echipă confruntată cu probleme de efectiv. Astfel, extrema baltică va juca pentru Khimki, echipă angrenată tot în Euroligă, dar și în Liga VTB. De notat că moscoviții nu au găsit înlocuitor pentru accidentatul Anthony Gill, astfel încât Timma vine ca o mănușă pentru ei.

Janis Timma rămâne în Euroligă, dar nu mai are nicio șansă de a evolua în playoff-ul acestei competiții

În vârstă de 26 ani, înalt de 2.01 metri, Janis Timma s-a alăturat lui Olympiacos în vara anului 2018. El a sosit de la Baskonia, formație alături de care s-a calificat în playoff-ul Euroligii masculine în sezonul precedent. Originar din Letonia, jucătorul amintit este utilizat la pozițiile 3-4 și a semnat un contract pe doi ani cu Olympiacos. Astfel, este de așteptat ca Timma să revină la echipa elenă după încheierea sezonului 2018/19.

În actuala ediție a Euroligii, Timma a bifat 23 prezențe, cu nouă titularizări și are medii de 11:31 minute, cu 3.4 puncte, 0.9 recuperări și 0.7 pase decisive pentru 2.1 la eficiență. El are 47% la aruncările de două puncte și 40% la trei puncte, cu 50% la linia de pedeapsă (unde a fost de doar opt ori în acest sezon.

Cariera lui Janis Timma a demarat în 2008 alături de BA Riga. El a mai jucat în Letonia pentru ASK Riga, Keizrmezs, Barons Riga, Liepaja, Ventspils și VEF Riga. În vara anului 2015 a semnat primul angajament în afara Letoniei, fiind legitimat de Zenit St. Petersburg, formație pentru care a jucat doi ani. În 2017 a trecut la Baskonia, grupare alături de care a debutat în Euroligă.

Component al echipei naționale a Letoniei, Timma are trei sezoane în EuroCup și parcurge al 2-lea sezon în Euroligă. Palmaresul lui cuprinde două titluri de campion al Letoniei și un trofeu de Liga Baltică, De asemenea, a fost desemnat MVP al etapei în EuroCup de două ori.

Prin cedarea lui Timma, lotul avut la dispoziție de David Blatt numără șapte jucători străini. Este vorba despre americanii Briante Weber, Zach LeDay și Nigel Williams Goss, francezul Axel Toupane, sârbii Nikola Milutinov și Aleksej Pokusevski, respectiv letonul Janis Strelnieks. De notat că în campionatul Greciei este permisă utilizarea a cel mult șase străini la un meci. În Euroligă nu există niciun fel de restricție cu privire la cetățenia jucătorilor.

În schimb, Khimki Moscova are opt străini sub contract la ora actuală cu mențiunea că Gill nu va mai juca în acest sezon. Ceilalți șase, alături de Timma sunt americanii Tony Crocker, Andrew Harrison, Charles Jenkins, Malcolm Thomas și Jordan Mickey, respectiv sârbul Stefan Markovic.

Olympiacos Pireu are 13-12 la general și ocupă locul 8, ultimul ce asigură prezența în playoff, cu cinci etape rămase din sezonul regulat al Euroligii. Această echipă ocupă locul 2 în campionatul Greciei.

Khimki Moscova are 9-16 și se situează pe locul al 13-lea în clasamentul la azi al celei mai puternice competiții din Europa. În schimb, are 13-5 la general în Liga VTB, unde împarte locurile 3-4 cu Lokomotiv Kuban Krasnodar.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.