Olympiacos Pireu a egalat pe Zalgiris Kaunas în playoff-ul Euroligii masculine

Olympiacos Pireu a egalat la general în sfertul de finală al Euroligii masculine – ediția 2017/18 pe care îl dispută în compania lui Zalgiris Kaunas. Meciul 2 al acestei serii, desfășurat în Grecia, s-a terminat cu scorul de 79-68.

După un prim act echilibrat, adjudecat de greci cu 17-15, a urmat desprinderea acestora pe tabelă. Scorul la jumătatea confruntării era de 41-32. Replica a venit imediat după pauză. Zalrigis a reacționat impresionant, cu un joc defensiv remarcabil pentru a anula întreg handicapul. Scorul cu zece minute înainte de final era de 54-54.

Secvența decisivă a început cu un parțial de 14-1 în favoarea gazdelor. Acesta a rupt definitiv echilibrul dintre cele două echipe, desprinzând-o în câștigătoare pe Olympiacos. De altfel, Zalgiris nu a marcat din acțiune pe parcursul primelor șapte minute și jumătate din actul al 4-lea. Balticii nu au renunțat și au echilibra situația pe tabela de marcaj, însă nu au izbutit să o răstoarne.

În pofida procentajelor inferioare la aruncările din acțiune, Olympiacos a reușit să învingă. Acest lucru se datoarează raportului recuperărilor ofensive, care a permis grecilor mai multe aruncări din acțiune. De asemenea, amfitrionii au beneficiat și e un număr mai mare de vizite la linia de pedeapsă.

Jamel McLean (foto) a totalizat 21 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, Vassilis Spanoulis a adăugat 17 puncte, 4 pase decisive, alți șapte jucători contribuind pe tabela de marcaj pentru formația învingătoare. De cealaltă parte, Brandon Davies a reușit 20 puncte, Vasilije Micic a adăugat 13 puncte, 8 pase decisive, 4 recuperări, iar Arturas Milaknis a terminat cu 11 puncte pentru Zalgiris.

Scorul general a devenit 1-1. Prima partidă a fost adjudecată de Zalgiris Kaunas după prelungiri. Seria se mută în Lituania pentru următoarele două meciuri. Se joacă până când una dintre echipe obține trei victorii.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.