Olympiacos Pireu se desparte de antrenorul Giannis Sfairopoulos

Olympiacos Pireu se desparte de antrenorul Giannis Sfairopoulos. Angajamentul acestuia expiră la data de 30 iunie anul curent și nu va fi prelungit după ce echipa amintită a terminat sezonul 2017/18 fără trofeu.

Olympiacos Pireu a fost eliminată în sferturile de finală ale Euroligii masculine, a pierdut finala campionatului, precum și pe cea a cupei din Grecia.

În vârstă de 51 ani, Sfairopoulos a petrecut patru sezoane în calitate de antrenor principal al lui Olympiacos. În această perioadă a ghidat echipa spre 121 meciuri în Euroliga masculină, câștigând 75 dintre ele pentru o rată de succes de 62%. A disputat două finale de Euroligă, în 2015 și 2017. Sfairopoulos are două titluri de campion al Greciei, câștigate în 2015 și 2016.

De-a lungul carierei, Sfairopoulos a lucrat ca antrenor asistent la echipe precum naționala Greciei, CSKA Moscova, Olympiacos Pireu, PAOK Salonic. În plus, el a avut o experiență în NBA, alături de Houston Rockets, în cadrul căreia a avut acces la programul de antrenamente și la meciurile echipei amintite. În calitate de principal a condus-o pe Panionios între 2012 și 2014.

Sfairopoulos a preluat pe Olympiacos după primul meci oficial al sezonului 2014/15. El l-a substituit în funcția pe antrenor principal pe Giorgos Bartzokas.

Rămâne de văzut pe cine va numi Olympiacos în funcția de antrenor principal. Potrivit eurohoops.net, favoriți la postul rămas vacant sunt Andrea Trinchieri, Joan Plaza și Velimir Perasovic. De notat că Olympiacos nu a avut antrenor străin de la despărțirea de Dusan Ivkovic, în vara anului 2012.

În altă ordine de idei, trei dintre jucătorii autohtoni de bază ai echipei se află la final de contract. Este vorba despre Vassilis Spanoulis, Kostas Papanikolaou și Ioannis Papapetrou. Se anunță, așadar, o vară fierbinte în portul Pireu.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.