Olympiacos Pireu a câștigat derby-ul cu CSKA Moscova

Olympiacos Pireu a revenit pe prima poziție a Euroligii masculine – ediția 2017/18. Finalista precedentei ediții a triumfat în derby-ul etapei a 13-a din sezonul regulat, disputat în compania lui CSKA Moscova. Rezultatul final a fost de 88-86.

Confruntarea a fost extrem de echilibrată. Grecii au câștigat primul act cu scorul de 23-20, însă rușii au replicat în secvența a 2-a, când au marcat 28 puncte și au transformat un deficit de trei lungimi într-un avantaj de tot atâtea puncte pe tabela de marcaj. CSKA s-a desprins la patru lungimi, scor 68-64, cu zece minute înainte de final.

Elevii lui Giannis Sfairopoulos au revenit la conducere pe parcursul secvenței decisive, grație unul parțial de 11-0 și au controlat finalul confruntării. CSKA-ul s-a apropiat la un punct cu cinci secunde înainte de final, însă Janis Strelnieks a gestionat situația fiind trimis la linia de pedeapsă. Letonul a marcat prima aruncare și a irosit-o pe cea de-a 2-a. Will Clyburn a recuperat defensiv, dar nu a mai apucat să mute mingea suficient de aproape de coșul advers pentru a-l amenința și timpul de joc s-a scurs.

Jamel McLean a totalizat 25 puncte, 12 recuperări, Vassilis Spanoulis a adăugat 16 puncte, 8 pase decisive, iar Kostas Papanikolaou a încheiat cu 15 puncte, 6 recuperări pentru Olympiacos. Grecii au jucat fără Giorgos Printezis și Dimitrios Agravanis.

În replică, Sergio Rodriguez a reușit 23 puncte, Nando De Colo a adăugat 18 puncte, iar Will Clyburn a totalizat 13 puncte, 10 recuperări pentru CSKA. Kyle Hines a reușit 11 puncte, 8 recuperări împotriva echipei alături de care a câștigat două trofee de Euroligă.

În urma acestui rezultat ambele echipe au 10-3 la general și împart primele două poziții ale clasamentului. Ele devansează cu câte o victorie pe Fenerbahce Dogus și Panathinaikos Atena, respectiv cu două pe surprinzătoarea Zalgiris Kaunas și Khimki Moscova. Cea din urmă a depășit pe Anadolu Efes Istanbul cu scorul de 86-68.

Foto: www.euroleague.net

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.