Olympiacos Pireu ar putea evita retrogradarea din campionatul Greciei

Olympiacos Pireu va evita excluderea din campionatul Greciei. Gruparea amintită a anunțat după semifinala de Cupa Greciei cu Panathinaikos Atena, pe care a abandonat-o la jumătate, invocând maniera de arbitraj, că nu va lua parte la niciun meci în care oricare dintre arbitrii delegați la amintitul derby.

Panagiotis Anastopoulos a fost delegat la meciul lui Olympiacos cu Promitheas, contând pentru ultima etapă din sezonul regulat al campionatului Greciei, joc programat pentru miercuri (08.05). Olympiacos a reacționat cu punerea în vânzare a biletelor la preț de un euro pentru această partidă. Indiciu suficient pentru a se specula cu privire la faptul că echipa lui David Blatt nu se va prezenta la meci.

Reamintim că Olympiacos nu s-a prezentat la jocul de campionat cu Panathinaikos ce a urmat semifinalei de Cupa Greciei. Clubul din portul Pireu a anunțat că nu va juca niciun derby cu marea rivală dacă vor fi delegați arbitri greci.

Astfel, dacă nu se va prezenta la jocul cu Promitheas, Olympiacos Pireu va înregistra a 2-a neprezentare, adică al 2-lea eșec prin forfait. Prin urmare echipa amintită va fi retrogradată în liga a 2-a.

Totuși, salvarea a venit tocmai de la arbitrul Anastopoulos. Acesta a transmis comisiei de arbitri că este ineligibil să oficieze la meciul dintre Olympiacos și Promitheas, astfel încât este de așteptat ca Oly să se prezinte la ultima etapă a sezonului regulat.

De notat că Dimitris Giannakopoulos, proprietarul lui Panathinaikos, a pus presiune pe comisia de arbitri în ultimele zile, susținând că este incorect ca la meciurile lui Olympiacos să fie delegați arbitri prin numire și nu prin tragere la sorți tocmai pentru a evita neprezentarea echipei din Pireu la un al 2-lea meci de campionat.

Olympiacos Pireu are un bilanț general de 22-3 cu care în mod normal ar ocupa locul 2 în clasament. Totuși, amintita echipă a fost penalizată cu șase puncte, astfel încât după depunctare a coborât pe locul 6. Prin urmare, dacă se va prezenta la jocul din ultima etapă, formația pregătită de David Blatt va avansa în playoff-ul campionatului elen.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.