Olympiacos Pireu a anunțat numirea lui David Blatt în funcția de antrenor principal

Olympiacos Pireu a oficializat numirea lui David Blatt în funcția de antrenor principal al echipei. Americano-israelianul a semnat un contract pe doi ani. Contractul a fost a fost semnat luni, dar anunțul oficial s-a făcut două zile mai târziu.

Blatt se întoarce în Grecia după opt ani. El a mai antrenat pe Aris Salonic în 2010. Acesta îi urmează în funcție lui Giannis Sfairopoulos, de care elenii s-au despărțit cu eleganță, anunțând pe cale oficială și mulțumindu-i pentru munca și onestitatea cu care și-a desfășurat activitatea în cei patru ani de colaborare.

Câștigătoare a Euroligii în 2012 și 2013, sub comanda lui Dusan Ivkovic, respectiv a lui Georgios Bartzokas și finalistă în 2015 și 2017 cu Sfairopoulos la timonă, Olympiacos Pireu are de acum un antrenor titrat pe plan european atât la nivel de club, cât și internațional. Blatt a câștigat EuroChallenge 2005 cu Dinamo Moscova, EuroBasket 2007 cu Rusia, Euroliga 2014 cu Maccabi Tel-Aviv și EuroCup 2018 cu Darussafaka. De asemenea, are o medalie de bronz olimpică, o ligă adriatică și mai multe titluri de campion și cupă națională. Totodată a fost finalist NBA în 2015, alături de Cleveland Cavaliers, de unde a fost demis în 2016, cu câteva luni înainte ca această echipă să devină campioană.

Ultimul angajament al lui Blatt a fost alături de Darussafaka Istanbul, echipă pe care a antrenat-o între 2016 și 2018. Pe plan continental această echipă a reușit performanțe impresionante. Este vorba despre calificarea în playoff-ul Euroligii 2017, respectiv câștigarea EuroCup 2018. De altfel, prin câștigarea EuroCup, Blatt a asigurat lui Darussafaka revenirea în Euroliga masculină pentru ediția 2018/19.

Primul pas pentru Olympiacos cu Blatt în calitate de antrenor principal este clarificarea situației cu jucătorii autohtoni. Tridentul Spanoulis, Papanikolaou, Papapetrou este la final de contract, urmând a se discuta cu fiecare în parte oportunitatea prelungirii contractelor.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.