Olympiacos Pireu a fost depunctată în campionatul Greciei

Olympiacos Pireu a fost sancționată pentru decizia de a se retrage de pe teren în semifinala de Cupa Greciei cu Panathinaikos Atena, desfășurată în cursul acestei săptămâni. Echipa din portul Pireu nu a mai disputat repriza secundă, invocând arbitrajul.

A 2-a zi după acest incident, Olympiacos a emis un comunicat oficial prin intermediul căruia anunță că nu se va prezenta la niciun meci cu Panathinaikos în cazul în care acesta este oficiat de o brigadă de arbitri elenă. De asemenea, s-a anunțat că elevii lui David Blatt nu vor intra pe parchet la niciun meci care este oficiat de oricare dintre cei trei arbitri care au condus amintitul meci cu Panathinaikos, indiferent cine este adversar.

Dacă Olympiacos va face acest lucru, atunci există șanse mari ca această echipă să fie retrogradată în cel de-al 2-lea eșalon al Greciei. Orice echipă din campionatul elen are dreptul la un forfait, care se sancționează cu depunctare în clasament. În cazul în care Olympiacos va înregistra, pe motiv că unul dintre cei trei arbitri este delegat ori la meciul cu Panathinaikos sunt delegați cavaleri ai fluierului greci, atunci se va înregistra un nou forfait, ce va duce la retrogradarea echipei.

Federația elenă de specialitate a reacționat sâmbătă (16.02). În urma celor consemnate la meciul de la OAKA, forul de la Atena a decis să penalizeze pe Olympiacos cu șase puncte în campionat. Potrivit prevederilor regulamentelor în vigoare, aceasta este cea mai drastică sancțiune posibilă.

Prin prisma acestei măsuri, Olympiacos are un total de 25 puncte în campionatul Greciei, în pofida bilanțului de 15 victorii și o înfrângere. Echipa din portul Pireu a retrogradat de pe locul 2 pe 6 în liga elenă, fiind devansată de Promitheas, AEK Atena, Peristeri și PAOK Salonic.

Olympiacos are posibilitatea să facă apel la această decizie. Conducerea clubului a anunțat că nu va renunța la protest și nu exclude varianta plecării în Liga Adriatică. De altfel, Oly are locul garantat în Euroliga masculină pentru următorii șapte ani indiferent ce se întâmplă în competiția internă.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.