Oklahoma City echilibrează seria cu San Antonio în finala Vestului

Serge Ibaka (foto) a revenit în angrenajul lui Oklahoma City Thunder și a făcut-o din primul minut al confruntării cu San Antonio Spurs, desfășurate în cursul dimineții de luni, la Chesapeake Energy Arena, pentru a-și conduce echipa spre prima victorie în finala conferinței Vest. OKC au învins cu scorul de 106-97, în Meciul 3 al acestei serii.

Primul sfert a consemnat multe reușite de ambele părți, San Antonio având un plus de un punct, scor 29-28, la capătul primelor 12 minute de joc. Au urmat trei acte adjudecate de către OKC, însă trebuie notat faptul că texanii s-au menținut în permanență aproape pe tabela de marcaj. Totuși, Thunder au avut inițiativa pe tabela de marcaj, instalându-se la conducere în sfertul al 2-lea la capătul căruia scorul era de 57-53. Diferența a crescut câte puțin, după 36 minute de joc tabela de marcaj indicând scorul de 83-76, pentru ca la încheierea partidei să fie un ecart de nouă lungimi.

OKC a dominat la recuperare (52-36) și a fost echipa mai agresivă pe tot parcursul meciului. De altfel Durant&co au avut 31 vizite la linia de pedeapsă față de cele doar 16 ale lui Spurs. Practic diferența în favoarea Oklahomei s-a făcut la cele două capitole statistice amintite. Thunder a avut 26 puncte de la linia de pedeapsă, în vreme ce San Antonio a reușit doar 15.

Russell Westbrook a avut 26 puncte, 8 recuperări, 7 pase decisive, 3 intercepții cu 5 posesii pierdute, Kevin Durant a bifat 25 puncte și 10 recuperări, iar Serge Ibaka – care a absentat la primele două meciuri ale acestei serii din cauza unei probleme medicale – a totalizat 15 puncte, 7 recuperări și 4 capace. De notat că alături de Ibaka, în garnitura de start a Meciului 3, pentru OKC și-a făcut apariția și Reggie Jackson. Acesta este jucător de poziția 1, similar lui Russell Westbrook.

În replică, Manu Ginobili a totalizat 23 puncte, 4 pase decisive, Tim Funcan a adăugat 16 puncte, 8 recuperări, iar Kawhi Leonard a izbutit 10 puncte pentru Spurs.

În cadrul conferinței de presă ce a urmat partidei, Gregg Popovich, antrenorul lui Spurs, a glumit precizând că așa cum s-a anunțat că Ibaka nu va mai juca în playoff, tot așa nici Ginobili nu o va mai face. Reamintim faptul că Oklahoma City s-a grăbit să anunțe că Serge Ibaka nu va mai juca în playoff-ul actualei ediții de campionat cu toate că în realitate el a revenit pe parchet după o absență de doar două meciuri.

Scorul general a devenit 2-1 în favoarea lui Spurs. Meciul 4 se dispută tot la Oklahoma City.

Foto: cnnsi.com

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.