Oficial! Juan Carlos Navarro se retrage

FC Barcelona a anunțat pe cale oficială că Juan Carlos Navarro a acceptat propunerea de a se alătura clubului catalan pe o funcție administrativă. Acest lucru semnifică finalul carierei de jucător profesionist pentru cel poreclit „La Bomba”.

În cadrul comunicatului oficial se face precizarea clară că Navarro renunță la cariera de jucător și că va rămâne alături de FC Barcelona în baza contractului cu durată pe zece ani, semnat în luna septembrie 2017.

Astfel se încheie o carieră de 21 sezoane ce a cuprins numeroare performanțe și rezultate, precum două trofee de Euroligă și o sumedenie de performanțe în competițiile interne din Spania, respectiv un titlu mondial și două europene, respectiv multiple medalii olimpice, performanțe obținute alături de FC Barcelona și echipa națională a Spaniei. A petrecut 20 ani la FC Barcelona, cucerind 35 trofee, performanță ce îl plasează pe primul loc în istoria secției de baschet din punct de vedere al trofeelor câștigate.

Dincolo de rezultate, Navarro este un etalon în ceea ce privește profesionalismul și seriozitatea, dar și un exemplu în ceea ce privește valoarea pur baschetbalistică. În pofida degradării de natură fizică, calitate care i-a lipsit de-a lungul întregii cariere de altfel, „La Bomba” a rezistat celui mai crunt test la care este supus orice sportiv, timpul. El a reușit să se mențină la cel mai înalt nivel în baschetul european la nivel de club și pentru echipele naționale preț de două decenii, în condițiile în care jocul s-a schimbat enorm în acest interval. Ce-i drept, tot timpul a condus spre această decizie, una pe care jucătorul nu a dorit să o ia în acest an, fiind însă convins de către conducerea clubului catalan.

🏀 Juan Carlos Navarro to join FC Barcelona Basket structure. La Bomba is leaving behind a hugely successful 20-year…

Publicată de FC Barcelona Basket pe Vineri, 17 August 2018

Navarro a fost liderul generației de aur a baschetului iberic alături de Pau Gasol. El este unul dintre cele mai importante produse și cel mai cunoscut nume al baschetului iberic pe bătrânul continent. Juan Carlos Navarro este cel mai bun exemplu cu privire la efectele prezenței Dream Team-ului la Jocurile Olimpice de la Barcelona, în anul 1992, moment ce a condus la transformarea jocului de baschet într-un fenomen global.

Catalanii au anunțat că vor organiza o conferință de presă în cadrul căreia Juan Carlos Navarro își va anunța retragerea și va oferi informații cu privire la rolul și sarcinile sale la FC Barcelona.

1 comentarii On Oficial! Juan Carlos Navarro se retrage

  • O legenda în baschetul european, care ne- a încântat cu momente în care a fost un adevărat ,,supererou,,.
    Mulțumim pentru amintiri!

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.