OFICIAL. Chris Cooper a semnat cu CSU Sibiu

8 septembrie 2016

BC CSU Sibiu a confirmat legitimarea lui Chris Cooper pe cale oficială. Americanul completează lotul formației galben-albastre pentru sezonul competițional 2016/17.

”Pentru a fi siguri că ne vom îndeplini obiectivele propuse pentru sezonul acesta și să depășim rezultatele de anul trecut, împreună cu staff-ul tehnic, am hotărât să aducem un jucător cu experiență, care să ridice valoarea lotului și pentru care vom face eforturi financiare suplimentare. Sperăm ca prin aducerea lui Cooper să fim mai puternici și astfel banca tehnică să aibă la dispoziție jucători și soluții prin care să ne putem bate de la egal la egal cu oricare din echipele de top din campionatului”, a declarat Laurențiu Buduleci, președintele Secției de Baschet a BC CSU Sibiu, într-un comunicat oficial al clubului.

În urma acestei legitimări, BC CSU Sibiu devine a 3-a echipă din Liga Națională cu șase jucători străini sub contract la ora actuală. Celelalte două sunt CSM CSU Oradea și BC Olimpic Baia Mare.

7 septembrie 2016

Site-urile de specialitate sportando.com și eurobasket.com au anunțat în cursul zilei de miercuri (07.09) faptul că BC CSU Sibiu a obținut semnătura pivotului american Chris Cooper. Informația nu a fost confirmată până la ora publicării acestui text de către clubul galben-albastru.

Cooper are două sezoane la activ în România. El a jucat pentru CSU Asesoft Ploiești și Steaua CSM EximBank București. Chris a avut experiențe în EuroCup cu grupările amintite. Absolvent al universității Old Dominion, Coop a mai jucat la nivel profesionist în NBDL și Lituania.

În 60 meciuri disputate la nivelul Ligii Naționale, Cooper are medii de 6.9 puncte, 6.1 recuperări, 1.0 pase decisive și 1.0 capace pentru 10.2 la eficiență în 20:25 minute pe partidă.

Dacă legitimarea lui Cooper se confirmă, formația pregătită de către Dan Fleșeriu va avea o calitate atletică impresionantă. De asemenea, ardelenii ar avea un mix deosebit de interesant între un jucător de angajament, precum Cooper, respectiv unul deosebit de experimentat și capabil să pedepsească apărarea adversă, precum Boris Lalovic.

Cooper reprezintă un profil aparte la poziția 5 în Liga Națională. Este genul de jucător aflat la mare căutare în Euroligă, unde majoritatea echipelor au câte un pivot atletic, cu forță, capabil să se apere la orice poziție, adică să fie eficient în situație de mismatch și în același timp să aducă un plus de ritm, angajament și uneori spectacol în jocul de baschet. Echipele din România par să fie reticente la acest gen de jucători.

Rămâne de văzut dacă CSU Sibiu va confirma mutarea. De asemenea, e interesant de urmărit dacă Fleșeriu va renunța la unul dintre ceilalți cinci jucători străini sau va avea posibilitatea să înceapă stagiunea în șase străini.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.