Oficial. David Blatt e noul antrenor al lui Darussafaka Dogus

Joi – 2 iunie

Darussafaka Dogus a anunțat numirea lui David Blatt în funcția de antrenor al echipei. Americano-israelianul a semnat un contract pe doi ani.

Valoarea înțelegerii nu a fost făcută publică, însă eurohoops.net a anunțat, citând surse apropiate de clubul din Istanbul, că Blatt va avea un salariu net de 1.7 milioane euro pe sezon la care se adaugă bonusuri pentru obiective. Astfel, fostul antrenor al lui Maccabi Tel-Aviv devine al 2-lea cel mai bine plătit antrenor din Europa, în urma lui Zeljko Obradovic.

Darussafaka va avea un buget de 30 milioane euro în sezonul 2016/17. Acesta plasează gruparea din Turcia la același nivel cu Fenerbahce Istanbul, FC Barcelona, Real Madrid și Anaolu Efes Istanbul. Cel mai mare buget, de departe, va rămâne al lui CSKA Moscova.

Miercuri – 1 iunie

David Blatt se întoarce în Europa? După o experiență de un sezon și jumătate în calitate de antrenor în NBA, celebrul tehnician american-israelian este anunțat de presa din Turcia drept noul antrenor al lui Darussafaka Dogus.

Oktay Mahmouti, omul care a condus pe Darussafaka spre primul eșalon, respectiv spre două calificări în playoff-ul campionatului Turciei, incluzând o semifinală, a fost concediat de conducerea clubului. Măsura vine la scurt timp după ce Darussafaka a fost învinsă de Anadolu Efes cu scorul general de 3-0.

Blatt a devenit liber de contract pe la jumătatea sezonului 2015/16, după ce Cleveland l-a eliberat din funcție. La momentul despărțirii, Cavaliers erau vicecampioni în exercițiu ai NBA, respectiv lideri ai Conferinței Est în stagiunea în curs. Între timp, Cleveland s-a calificat în finala NBA pentru a 2-a oară consecutiv, reușind să repete performanța atinsă cu tehnicianul american-israelian.

Mass-media nord-americană și/sau europeană a speculat pe parcursul ultimelor săptămâni cu privire la numele lui Blatt, ca fiind vehiculat pe lista diferitelor echipe din NBA pentru postul de antrenor principal. În cele din urmă nu a primit nicio ofertă concretă sau, cel puțin, nu a acceptat vreuna.

Informația numirii lui Blatt nu este oficială la această oră. În schimb, cea a concedierii lui Mahmouti este. Dacă se confirmă, tehnicianul cu experiență de aproape 25 ani în baschetul european va reveni în sportul cu mingea la coș de pe bătrânul continent exact la doi ani de la despărțire.

Blatt a câștigat Euroliga masculină alături de Maccabi Tel-Aviv în 2014. De notat că el a fost campion al Europei și la nivel de echipe naționale, lucru consemnat la cârma Rusiei, în anul 2007.

Darussafaka a anunțat un buget de aproximativ 30 milioane dolari în sezonul competițional 2016/17. Astfel, echipa din Istanbul va avea unul dintre cele mai mari bugete din Europa.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.