Ocupantele podiumului în LNB Pro A au fost eliminate în primul joc susținut la Leaders Cup 2019

Formațiile situate pe primele trei poziții ale clasamentului la zi în LNB Pro A (primul eșalon baschetbalistic al Franței) au fost eliminate în faza inaugurală a Leaders Cup – ediția 2019. LDLC Asvel Villeurbane, Pau Orthez și JDA Dijon au fost învinse în sferturile de finală.

În cursul zilei de joi (14.02), Pau Orthez și LDLC Asvel Villeurbane, ocupantele locurilor 2 și 1 în campionatul Franței, au fost învinse de Levallois și Bourg-en-Bresse. Clasată pe 11 la ora actuală, Levallois a învins gruparea din Pau cu scorul de 94-87. În schimb, Bourg-en-Bresse, locul 7, s-a impus în duelul cu echipa din Lyon, scor 88-86.

Foto: www.lnb.fr

Vineri (15.02) a fost rândul locului 3, JDA Dijon, să părăsească competiția. Această formație a fost depășită totuși de una dintre cele mai experimentate echipe ale ultimului deceniu din Hexagon, SIG Strasbourg. Rezultatul final a fost de 79-89. În cel de-al 4-lea sfert de finală, Nanterre a cedat categoric pe mâna lui Limoges CSP. În ceea ce se anunța cel mai echilibrat duel al fazei sferturilor de finală, ocupanta locului 4 a învins-o pe principala urmăritoare cu 98-75.

Sâmbătă (16.02) sunt programate semifinalele la Disney Arena Events din Disneyland Paris. Bourg-en-Bresse întâlnește pe Levallois, iar Strasbourg se va confrunta cu Limoges. Ultimul act are loc duminică (17.02), fiind precedat de finala Leaders Cup Pro B. Aceasta opune pe Roanne și Rouen. Este vorba despre un duel între prima și a 6-a clasată în cel de-al 2-lea eșalon din Franța la ora actuală.

Interesant este că prin eliminarea lui LDLC Asvel Villeurbane în această ediție va fi un alt antrenor câștigător al Leaders Cup decât Zvezdan Mitrovic. Acesta a ghidat pe AS Monaco spre trei trofee în 2016, 2017 și 2018. Totodată, cu Mitrovic la timonă, monegascii au câștigat sezonul regulat al LNB Pro A de fiecare dată în ultimii trei ani, însă nu au câștigat campionatul niciodată.

În prezent, Zvezdan Mitrovic este lider în campionatul din Hexagon alături de LDLC Asvel Villeurbane, echipă ce s-a calificat și în playoff-ul EuroCup.

De notat că în Franța, Leaders Cup este echivalentul Cupei Ligii Franței, fiind o competiție destinată exclusiv echipelor din primul eșalon valoric. De altfel, echipele din cel de-al 2-lea eșalon valoric au propria lor competiție de acest gen. În schimb, există și Cupa Franței, întrecere la care pot lua parte toate cluburile afiliate la federația de specialitate din această țară.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.