Obradovic și-a luat revanșa în fața lui Itoudis

Vineri (27.02) s-au disputat ultimele patru partide ale etapei a 8-a în TOP 16 la nivel de Euroligă. Cel mai atractiv meci s-a desfășurat în capitala Rusiei, însă trebuie remarcat faptul că absolut toate partidele au avut p-arte de suspans, echilibru și/sau reveniri spectaculoase pe tabela de marcaj.

Fenerbahce Ulker Istanbul a învins pe CSKA Moscova în capitala Rusiei. Meciul contează pentru etapa a 8-a în TOP 16 la nivel de Euroligă și a fost transmis în direct la DigiSport. Rezultatul final a fost de 81-75. A fost un nou duel între profesor (Zeljko Obradovic) și elev (Dimitris Itoudis). De această dată primul a triumfat.

A fost o partidă extrem de echilibrată, cu un nivel de joc foarte ridicat din partea ambelor protagoniste. Fener s-a desprins în primul sfert, însă CSKA nu a renunțat și a revenit în joc, apropiindu-se pe tabela de marcaj. Turcii au avut mai mereu inițiativa, beneficiind de contribuții din partea mai multor jucători. Nici CSKA nu a dus lipsă de soluții, însă rușii au terminat partida fără cei mai buni realizatori, Nando De Colo și Milos Teodosic fiind descalificați. Cel din urmă a fost sancționat cu fault tehnic pe finalul jocului, reacția sârbului la adresa unui arbitru fiind poate decisivă în deznodământul partidei.

Jan Vesely a avut 14 puncte, 5 recuperări, Andrew Goudelock a contribuit cu 14 puncte, Bogdan Bogdanovic a terminat cu 13 puncte, iar Nemanja Bjelica a izbutit 11 puncte și 13 recuperări pentru Fener. De cealaltă parte, Nando De colo a totalizat 18 puncte, Milos Teodosic a adăugat 14 puncte și 6 pase decisive, iar Sonny Weems a contribuit cu 13 puncte, 6 pase decisive pentru CSKA.

Andrei Kirilenko a jucat doar cinci minute în această partidă. El a revenit de curând în Europa, fiind legitimat de CSKA. Rusul este ieșit din formă sportivă, urmând ca în meciurile următoare să beneficieze de mai multe minute de joc.

În urma acestui rezultat ambele echipe au 6-2 la general în Grupa F. La o eventuală egalitate în doi la încheierea ultimei etape avantajul va fi de partea lui Fener, întrucât la jocul tur s-a consemnat o victorie la trei puncte în favoarea lui CSKA, adică mai mică decât cea din jocul revanșă.

Olympiacos Pireu a repurtat o victorie asupra echipei Unicaja Malaga, scor 77-72, într-un alt meci din cadrul Grupei F. Elenii au izbutit o repriză secundă extrem de bună, pe parcursul căreia au realizat un parțial de 48-39.

Vassilis Spanoulis a avut 10/10 la linia de pedeapsă și a terminat cu 18 puncte, la care a adăugat 10 pase decisive, Georgios Printezis a avut 13 puncte, iar Matt Lojeski a terminat cu 12 puncte pentru învingători. În replică, Jayson Granger a reușit 13 puncte.

După acest meci, olympiacos are 7-1 la general și ocupă prima poziție în Grupa F. În schimb, Unicaja ajunge la 1-7, fiind clasată pe locul al 8-lea.

iverson

Laboral Kutxa Vitoria a controlat jocul cu Anadolu Efes, desfășurat la Istanbul, pentru o victorie la trei puncte, scor 87-84. Bascii s-au desprins la 17-4 în primele minute de joc și păreau să obțină o victorie categorică întrucât la jumătatea confruntării tabela de marcaj indica scorul de 50-33. A urmat un sfert al 3-lea extrem de bun pentru turci, aceștia apropiindu-se la 65-63. În sfertul decisiv Baskonia s-a desprins din nou, având mici emoții la final.

Fernando Dan Emeterio a avut 22 puncte, Colton Iverson a adăugat 17 puncte, 11 recuperări, iar Davis Bertans a terminat cu 14 puncte pentru învingători. De cealaltă parte s-a remarcat Dario Saric, autor a 18 puncte, Thomas Heurtel a adăugat 17 puncte la cea de-a 2-a întâlnire cu fosta sa echipă, iar Nenad Krstic a izbutit 16 puncte cu 12 recuperări.

Ambele echipe au 4-4 la general și se află în luptă directă pentru ocuparea locului 4 în Grupa F, ultimul care asigură calificarea în playoff. În tur, Efes a câștigat cu 72-67, având avantaj în caz de egalitate în doi.

FC Barcelona continuă să aibă emoții în TOP 16. Catalanii au avut nevoie de o repriză de prelungiri pentru a-și menține imaculat bilanțul pe teren propriu în această fază a competiției. Elevii lui Xavi Pascual au învins cu 92-82 pe Alba Berlin, echipă în fața căreia au cedat în prima etapă, tot la zece puncte diferență.

După un prim sfert echilibrat, în care s-a marcat puțin și s-a încheiat cu avantajul minim al germanilor, au urmat 20 de minute în care Barcelona a fost echipa superioară. Aceasta s-a desprins la 59-46, scor înregistrat la încheierea sfertului 3. În ultimele zece minute de joc s-a consemnat revenirea echipei din Berlin. Leon Radosevic a egalat situația la 77, iar Tomas Satoransky a ratat șansa victoriei în timpul regulamentar pentru amfitrioni. În prelungiri, Juan Carlos Navarro și Tomas Satoransky au înscris 12 puncte, consfințind victoria târzie a ibericilor.

Justin Doellman a avut 17 puncte, Ante Tomic a adăugat 16 puncte, 5 recuperări, iar Juan Carlos Navarro a terminat cu 14 pentru învingători. În replică, Reggie Redding și Alex Renfroe au avut câte 20 puncte, iar Leon Radosevic a terminat cu 19 puncte pentru germani.

Barcelona are 5-3 la general, iar Berlin ajunge la 3-5. În caz de egalitate în doi între aceste echipe departajarea va fi făcută de coșaverajul general întrucât în duelurile directe este egalitate perfectă atât ca număr de victorii, cât și din punct de vedere al coșaverajului.

Foto: euroleague.net

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.