Oaspeții au câștigat primele trei meciuri ale etapei a 8-a în Euroliga masculină

Etapa a 8-a în sezonul regulat al Euroligii masculine – ediția 2017/18 a demarat cu trei victorii în deplasare. Este vorba despre succesele repurtate de Maccabi Tel-Aviv, Panathinaikos Atena, respectiv Baskonia Gasteiz.

Seara a demarat la Moscova, acolo unde Maccabi a fost echipa mai bună în duelul cu Khimki. Într-un meci cu defensive remarcabile, cu efort fizic deosebit și cu un ritm de joc amețitor, formația antrenată de Neven Spahija s- aimpus cu scorul de 77-69. Meciul a fost transmis în direct la DigiSport.

Pierre Jackson a totalizat 19 puncte, 6 pase decisive, Michael Roll ne-a arătat că shooterii clasici nu au dispărut din baschetul european și a contribuit cu 14 puncte, 5 pase decisive, Norris Cole a adăugat 10 puncte, 6 intercepții, iar Jonah Bolden a terminat cu 10 puncte, 7 recuperări pentru învingători. În replică, Alexey Shved a reușit 21 puncte, 4 pase decisive împotriva unei defensive extrem de atente la fiecare mișcare a celui mai bine plătit jucător din Euroligă. De altfel, Shved a pierdut posesia mingii de șapte ori.

Nick Calathes a izbutit cea mai bună prestație a carierei, una pe care și-a încununat-o cu un coș de trei puncte prin care a adus pe Panathinaikos Atena definitiv la conducere în confruntarea cu Anadolu Efes Istanbul. Rezultatul final a fost de 82-81.

Calathes a avut 29 puncte, 10 pase decisive, 9 recuperări și o intercepție pentru 42 la eficiență în cea mai impresionantă prestație individuală a actualului sezon în Euroligă. El a marcat un coș de trei puncte princ are a adus-o pe PAO la conducere, scor 82-79. Turcii au replicat și s-au apropiat la un punct, având ultima posesie, însă James Gist a ieșit la rampă cu un capac de senzație pentru a consfinți victoria elenilor. Brock Motum a replicat cu 21 puncte, 5 recuperări pentru Efes.

Într-un meci transmis la Look Plus, Baskonia Gasteiz a confirmat că parcurge o perioadă de excepție. După victoria la 30 puncte asupra lui Real Madrid, formația antrenată de Pedro Martinez s-a impus pe terenul lui Zalgiris Kaunas, scor 97-77. Bascii au reușit un parțial de 33-17 în sfertul al 2-lea pentru a se desprinde decisiv, în pofida încercării balticilor de a reveni pe parcursul reprizei secunde.

Cu 17 coșuri de trei puncte marcate și patru jucători cu cel puțin 14 puncte marcate, Baskonia a repurtat un succes extrem de importantă. Rodrigue Beaubois și Tornike Shengelia au avut câte 19 puncte pentru învingători. În replică, Paulius Jankunas a avut 20 puncte pentru o echipă Zalgiris la care Kevin Pangos nu a punctat în condițiile în care avea o medie de 14 puncte pe meci.

Foto: www.euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.