O observație despre netelevizarea meciului Cluj – Sibiu

Mulți s-au revoltat, online, că DigiSport a ales să nu transmită partida dintre Sibiu și Cluj, cea mai interesantă a etapei în opinia lor, însă puțini spre niciunul dintre cei care s-au exprimat pe internet au și realizat că postul de televiziune, unul comercial, a făcut alegerea logică din punct de vedere economic.

Să explic. În paralel cu meciul de la Sibiu s-a desfășurat partida de fotbal dintre Gaz Metan Mediaș și FC (?) CS Universitatea Craiova. Cel mai probabil DigiSport a preferat să trimită acolo carul TV, nu în Sala Transilvania, și să producă respectivul meci din două motive: contractul pe care îl are cu Liga Profesionistă de Fotbal și audiența.

În ceea ce privește cel de-al doilea aspect, meciul de baschet, care fost transmis online pe pagina de facebook a clubului gazdă (felicitări pentru inițiativă!), a adunat ”în fața ecranelor”, în momentele de maximă audiență, puțin peste 500 de privitori. Cinci sute de pivitori pe facebook, un canal disponibil tuturor, nu doar abonaților RCS RDS, cum e cazul DigiSport. Cu siguranță, la TV audiența ar fi fost mai mare, dar la fel de sigur ar fi fost departe de cea a meciului de fotbal.

În aceste condiții, oricât de dureroasă ar fi pentru noi, iubitorii baschetului, nu este logică decizia DigiSport?

PS1: Pentru galeria Sibiului, tot răul a fost spre bine, deoarece doar 500 de inși au auzit-o manifestându-se în cel mai ”mitic” stil posibil. Poate s-a simțit datoare să aducă un omagiu galeriei Stelei, care nu prea și-a mai făcut apariția prin sală sezonul ăsta, dar nu trebuia. Chiar nu.

PS2: Comentariile care nu respectă regulile site-ului se vor opri direct în Spam.

Foto: Orçun Tekarslan, instagram

7 comentarii On O observație despre netelevizarea meciului Cluj – Sibiu

 • In egala masura, este cunoscut faptul ca digisport, conform contractului cu FRB, are dreptul de a stabili data si ora de difuzare a meciurilor. Avand in vedere faptul ca, asa cum ati spus, partida de fotbal s-a jucat la medias si carul de filmare a facut deplasarea pana acolo (in apropiere de sibiu), nu ar fi fost o decizie logica din punct de vedere economic sa programeze jocul de baschet in ziua de vineri si sa difuzeze Sibiu-Cluj in detrimentul partidei Craiova-Galati?

 • Cu siguranta Clujul nu ar fi dorit o astfel de programare, dar in orice ramura sportiva, interesul celor care in buna masura contribuie la bugetele cluburilor (posturile Tv), este cel care primeaza, mai ales daca se doreste ca an de an contractele sa fie mai ofertante din punct de vedere financiar. Aceasta era o varianta propusa, cu siguranta realizabila daca se dorea. (faptul ca se joaca la interval de doua zile, nu ar trebui sa fie un impediment. Vedem exemple din Basketball Champions League, NBA, mai nou si Euroliga). O alternativa „pasnica” ar fi fost disputarea jocului duminica, zi in care DIGI SPORT are doar 3 transmisiuni LIVE (din Romania), una dintre ele fiind la Targoviste (fotbal de la 11:00), programarea jocului undeva la ora 19:45 ar fi permis deplasarea echipelor de filmare. Poate chiar luni… Acestea sunt doar alternative, dorind doar sa subliniez faptul ca daca s-ar fi vrut, ar fi existat solutii, si nu suprapunerea cu un anumit joc de fotbal ar fi reprezentat o problema de nesolutionat.

 • @decizii
  Aceeasi intrebare si pentru tine.. Cunosti cumva situatia carelor TV ale lui DIGI? Numarul lor, disponibilitate, personal s.a.m.d? Pentru ca domnul jurnalist a recunoscut ca nu o stie. Asta e adevarata intrebare la care trebuie răspuns ca sa aflam daca exista vreo varianta.

 • Cata lume a fost la stadion?

  • uitandu-ne pe niste statistici anul acesta la Medias media e 1643 spectatori, la Sibiu 1400. Si chiar daca nu ne place, la fotbal sunt mult mai multi chibiti aka spectatori, aka rating, etc

 • Pentru Cluj ziua de sambata a fost cea mai potrivita, avand in vedere distanta fata de cele doua meciuri din Europe Cup.
  Se puteau programa la alte ore meciurile si astfel se putea folosi si deplasa carul de la Medias!
  Vizionarea pe site nu are aceeasi calitate si ma deranjeaza! Acesta e si motivul pentru care am ales sa ma mut de la UPC! Vizionarea pe ecran mare cu transmisii de calitate, jocul e rapid si trebuie sa fii foarte atent la amanunte!
  Referitor la audiente! Ar fii interesanta o rubrica-statistica cu nr de spectatori/meci si audiente/meci! Si o mica paralela cu unele meciuri de fotbal! Cred ca in ultimii ani Polivalenta Clujului a depasit ca numar de spectatori cele doua stadioane impreuna!

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.