Numărul jucătorilor păstrați de ultimele trei campioane ale României pentru următorul sezon

În sezonul 2018/19, CSM CSU Oradea va evolua cu 11 dintre jucătorii (unul va lipsi în primele patru luni) care au contribuit la câștigarea titlului de campioană a României în precedenta ediție a Ligii Naționale de baschet masculin. Se întâmplă pentru prima dată în ultimii trei ani ca un număr atât de mare de jucători să fie păstrați în lotul campioanei.

Iată comparația:

CSM CSU Oradea - campioană 2015/16

Opt jucători păstrați: Sean Barnette, Andrei Mandache, Bobe Nicolescu, Rareș Pașca, Cătălin Petrișor, Sergiu Pop, Bogdan Țîbîrnă, Martin Zeno.

Șase jucători transferați la startul noului sezon: Zarko Comagic, Branko Mirkovic, Daniel Tămășdan, Titus Nicoară, Sean Denison, Muhamed Pasalic.

Pe parcursul sezonului au (re)venit: Uros Lucic, Will Franklin.

U-BT Cluj-Napoca - campioană 2016/17

Șase jucători păstrați: Vaidas Kariniauskas, Andrei Mureșan, Ousmane Barro, Rolland Torok, Nandor Kuti, Aleksandar Rasic.

De notat că Rasic nu a fost apt la startul următorului sezon competițional. Astfel, doar cinci jucători din formația campioană au început noul sezon.

Șase jucători transferați la startul noului sezon: Justin Gray, Zeljko Sakic, Giordan Watson, Andrei Calnicenco, Lasan Kromah, Alex Olah.

Pe parcursul sezonului au venit: Adomas Drungilas, Miha Lapornik, Ernest Zeigler.

CSM CSU Oradea - campioană 2017/18

11 jucători păstrați: Bobe Nicolescu, Kris Richard, Sean Denison, Vaidas Kariniauskas, Arturas Valeika, Mihai Gavrilă, Muhamed Pasalic, Laci Lazar, Tudor Fometescu, Darius Meluț, Bogdan Țîbîrnă.

De notat că Țîbîrnă nu va fi apt la startul următorului sezon competițional. Așadar, zece jucători din formația campioană ar urma să înceapă noul sezon.

Trei jucători transferați la startul noului sezon: Giordan Watson, Sean Barnette, Edward Petrescu.

În aceste condiții principala provocare cu care se va confrunta campioana în exercițiu va fi motivația. Elementul care de altfel a propulsat Oradea spre cel de-al 2-lea titlu din istorie (bihorenii legitimând mai mulți jucători fără angajament ori sportivi de la echipe care nu puteau să câștige la jumătatea sezonului 2017/18). În sezoanele anterioare campioana României a schimbat jumătate sau mai mult din rotația de bază, astfel încât provocarea a fost legată de omogenizare și de găsirea soluțiilor optime de a menține o echipă la fel de competitivă.

Foto: Roby Boros & Sandor Manases

1 comentarii On Numărul jucătorilor păstrați de ultimele trei campioane ale României pentru următorul sezon

  • Ultimele doua campioane au păstrat jucători, au încercat sa aibă un parcurs cit mai lung european, însă nu au mai intrat în finăla LNB!
    Care o fi explicația?

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.