O nouă pauză pentru Markelle Fultz, opțiunea numărul 1 în NBA Draft 2017

Markelle Fultz, prima opțiune în NBA Draft 2017, a fost diagnosticat cu „thoracic outlet syndrome”. El va lipsi până la șase săptămâni din angrenajul lui Philadelphia 76ers.

Potrivit agentului Raymond Brothers, această boală afetează buna circulați a gâtului și se întinde până la umăr. De aici rezultă limitarea semnificativă a mobilității brațului, fapt ce îi afectează abilitatea de a arunca la coș.

Aceeași sursă menționează că Fultz a consultat zece specialiști pe parcursul ultimei săptămâni, toate opiniile și analizele fiind transmise staff-ului medical de la Sixers. El va face tratament în Los Angeles.

Pe parcursul ultimelor două săptămâni s-a speculat foarte mult cu privire la situația lui Fultz. În vârstă de 20 ani, acesta s-a confruntat cu majore probleme de-a lungul sezonului trecut și se pare că problemele sale persistă. De altfel, s-a vehiculat că jucătorul va trebui să-și schimbe complet tehnica de aruncare pentru a mai putea juca baschet la nivel NBA.

De altfel, mai multe informații din interiorul echipei au survolat prin presa americană referitor la incapacitatea lui Fultz de a duce la bun sfârșit exercițiile de aruncare care se întind pe o perioadă de mai multe minute. De altfel, Brothers a subliniat că este vorba despre o problemă fizică și nicidecum una mentală, așa cum s-a speculat.

Fultz este conducător de joc. El are 20 ani și a trecut în NBA după un singur sezon alături de universitatea Washington în NCAA. În actualul sezon, Markelle a bifat 19 prezențe, fiind titularizat de 15 ori și a avut medii statistice de 8.2 puncte, 3.7 recuperări și 3.1 pase decisive în 22.5 minute. Are procentaje de 42% la aruncările din acțiune, cu doar 29% la trei puncte în condițiile în care are o medie de 0.7 încercări de pe semicerc și doar 57% la linia de pedeapsă.

Foto: Yahoo Sports

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.