North Carolina a învins din nou pe Duke. Urmează a 3-a confruntare directă?

North Carolina Tar Heels au învins din nou pe Duke Blue Devils. Cel de-al 2-lea duel direct stagional între marile rivale din baschetul universitar nord-american, desfășurat în noaptea de sâmbătă spre duminică, rezultatul final a fost de 79-70.

Prima repriză a fost adjudecată de Duke la limită, scor 40-38, însă cea de-a 2-a a revenit gazdelor. North Carolina a înscris 41 puncte în ultimele 20 minute, interval în care Blue Devils au replicat cu 30.

Învingătorii au avut procentaje mai bune la aruncările din acțiune și au terminat cu mai multe reușite de pe semicerc: 12/31 vs 8/32.

Coby White (foto) a reușit 21 puncte, Kenny Williams a adăugat 18 puncte, 6 recuperări, iar Cameron Johnson a totalizat 14 puncte, 10 recuperări. Ceilalți doi titulari de la Tar Heels au avut contribuții importante la rândul lor. În replică, RJ Barrett a reușit 26 puncte, 12 recuperări și 4 pase decisive, iar Cam Reddish a reușit 23 puncte, 5 recuperări, 3 intercepții și 2 capace.

Marques Bolden, pivotul lui Duke, a suferit o accidentare la genunchi în primul sfert al partidei. Acesta este al 2-lea duel consecutiv între aceste echipe când un jucător important de accidentează. Similar primei accidentări, echipa antrenată de Mike Krzyzewski a fost dezavantajată.

Prima confruntare, adjudecată tot de North Carolina, a consemnat accidentarea lui Zion Williamson. Acesta nu a mai jucat de atunci. Potrivit presei americane, Zion tocmai a efectuat primul antrenament cu normă întreagă și este de așteptat să fie pe teren la turneul Atlantic Coast Conference, programat a se desfășura săptămâna viitoare.

North Carolina a terminat sezonul regulat pe locul 2 în conferință cu 16-2 la general, iar Duke Blue Devils au ocupat locul 3 cu 14-4 la general. Așadar, cele două au șanse mari să se reîntâlnească săptămâna viitoare la turneul final al conferinței, în semifinale. Acesta are loc la Spectrum Center din Charlotte, North Carolina.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.