Niksa Bavcevic este noul antrenor al lui Spirou Charleroi

Niksa Bavcevic, fost antrenor la U Mobitelco Cluj-Napoca și Steaua București (în două perioade diferite), a fost numit în funcție la Spirou Charleroi, din Belgia. Anunțul a fost făcut de către agentul tehnicianului croat. Părțile au parafat un acord cu valabilitate până în vara anului 2020.

Bavcevic a început sezonul 2018/19 în Elveția, la cârma lui Union Neuchatel. El a obținut șase vicotrii în primele opt etape, despărțindu-se de această echipă în condițiile în care aceasta împarte locurile 2-3 în clasament cu Fribourg Olympic, campioana Elveției și formație angrenată în grupele Basketball Champions League.

Spirou Charleroi are 5-3 la general în campionatul Belgiei, unde se situează pe locul al 3-lea. Bavcevic îl înlocuiește pe Brian Lynch, sub comanda căruia belgienii au trecut de primele două tururi preliminare din Basketball Champions League, dar au fost învinși în cel de-al 3-lea de către UCAM Murcia, echipă la care joacă Emanuel Cățe.

Charleroi a continuat aventura în FIBA Europe Cup, unde a repurtat trei victorii și a suferit trei înfrângeri. Cu acest bilanț s-a clasat pe locul al 3-lea în Grupa C, fiind devansată de Donar Groningen și Pinar Karsiyaka, formații ce s-au calificat în faza următoare a competiției.

De notat că Bavcevic are o foarte bogată experiență în baschetul belgian. El are la activ nouă sezoane ca antrenor în Euromillions League. Șase ani a ghidat pe Verviers Pepinster, iar trei pe Mons Hainaut.

Reamintim că în Belgia evoluează compatriotul nostru, Alex Olah. Pivotul echipei naționale a României este legitimat la Kangoeroes Mechelen, formație ce a câștigat patru din primele nouă partide disputate în actuala ediție de campionat.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.