Nikola Mirotic este primul european care va încasa peste 5 milioane dolari în primul sezon din NBA

miro

Basket 24.gr a prezentat o listă a jucătorilor de baschet originari din Europa cu cel mai mare salariu la primul sezon în liga profesionistă nord-americană. Lista are un nou lider în persoana lui Nikola Mirotic. El va încasa 5.3 milioane dolari în sezonul competițional 2014/15.

Muntenegreanul cu cetățenie spaniolă este primul jucător european din istoria NBA care încasează peste 5 milioane dolari la primul sezon în puternica ligă nord-americană.

Locul al 2-lea este ocupat de către grecul Kostas Papanikolaou. Similar lui Mirotic, elenul va debuta în NBA pe parcursul sezonului 2014/15 și va încasa 4.8 milioane dolari. În cazul lui Papanikolaou trebuie remarcat faptul că acesta va rămâne cu mai puțini bani în condițiile în care el trebuie să achite 0.9 milioane dolari către FC Barcelona pentru rezilierea contractului. Acest lucru se datorează faptului că o echipă din NBA poate să plătească cel puțin 600.000 dolari pentru rezilierea unui contract. Diferența până la 1.5 milioane dolari (cât reprezintă clauza de reziliere a contractului pentru Kostas) va fi suportată de către jucători.

Iată lista celor mai mari salarii la sezonul de debut pentru jucătorii originari din Europa:

1. Mirotic, Nikola (Chicago Bulls)
2014-15 $5.3m (draft No. 23)

2. Papanikolaou, Kostas (Houston Rockets)
2014-15 $4.8m (draft No. 48)

3. Bargnani, Andrea (Toronto Raptors)
2006-07 $4.5m (draft No. 1)

4. Kanter, Enes (Utah Jazz)
2011-12 $4.13m (draft No. 3)

5. Pekovic, Nikola (Minnesota Timberwolves)
2010-11 $4.0m (draft No. 31)

5. Jasikevicius, Sarunas (Indiana Pacers)
2005-06 $4.0m (undrafted)

Cazurile lui Mirotic și Papanikolaou, cum de altfel sunt și cele ale lui Pekovic respectiv Jasikevicius diferă de cele ale principalelor staruri europene care au petrecut atâția ani în NBA. Papanikolaou, Pekovic și Jasikevicius au câștigat Euroliga, iar Mirotic a disputat două finale în această competiție. În schimb, sportivi precum Pau Gasol, Dirk Nowitzki, Tony Parker ori Andrei Kirilenko, au debutat în NBA la vârste fragede, fără a avea un impact deosebit la nivel înalt în Europa înaintea începerii aventurii din liga nord-americană.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.