Nikola Milutinov este cel mai bun jucător al etapei a 16-a în Euroliga masculină – ediția 2018/19

Nikola Milutinov a fost desemnat MVP al etapei a 16-a în sezonul regulat al Euroligii masculine – ediția 2018/19. El a ajutat-o pe Olympiacos Pireu să se impună în confruntarea cu Panathinaikos Atena, scor 79-65.

Pivotul originar din Serbia a fost titularizat de antrenorul David Blatt în această partidă. Milutinov a totalizat 18 puncte, având 5/8 din acțiune și 8/10 la linia de pedeapsă. El a adăugat 18 recuperări (5 ofensive), o pasă decisivă, a pierdut posesia mingii o dată și a fost faultat de 11 ori pentru un indice de 41 la eficiență.

Se întâmplă pentru a 2-a oară în acest sezon ca Milutinov să fie MVP al etapei. El a mai fost ales în etapa a 13-a. De asemenea, a fost cel mai bun jucător al etapei în sezonul precedent, în etapa a 28-a.

Înalt de 2.13 metri, Nikola Milutinov are 24 ani (împliniți pe 30 decembrie). Este originar din Serbia și evoluează la poziția 5, fiind unul dintre cei mai productivi jucători clasici la poziția de pivot. De notat că Olympiacos mizează pe serviciile unui jucător de astfel de profil după ce în anii anteriori a optat pentru pivoți undersize, deosebit de atletici, capabili să se apere eficient în relația unu la unu și în mismatch.

Milutinov a început baschetul alături de Hemofarm Vrsac, club alături de care a debutat la nivel de seniori. În 2012 s-a transferat la Partizan Belgrad, iar trei ani mai târziu a ajuns la Olympiacos.

Are două sezoane alături de Partizan și se află la cel de-al 4-lea în uniforma lui Olympiacos Pireu în Euroliga masculină. Nikola a bifat 128 prezențe în Euroligă și are medii pe carieră de 6.1 puncte, 4.3 recuperări, 0.8 pase decisive și 0.7 capace pe partidă.

Cele mai spectaculoase faze ale etapei a 16-a în Euroliga masculină

Foto&video: www.euroleague.net

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.