Nikola Malesevic, al 2-lea străin al CSA Steaua București

Nikola Malesevic este noul jucător al CSA Steaua București. Jucătorul înalt de 2.00 metri și în vârstă de 29 ani evoluează în principal la poziția 3. El a mai jucat pentru militari în perioada ianuarie 2015 – iunie 2017 pentru CSM Steaua EximBank București.

Cariera profesionistă a lui Malesevic a demarat în vara anului 2013, după patru sezoane alături de Rhode Island în NCAA. La nivel profesionist a jucat pentru Sloboda, Slask Wrocklaw și Mladost. El jucat la cele trei formații amintite în sezonul 2013/14. Apoi, în vara anului 2014 a fost legitimat de Metalac, acolo unde a petrecut un an și jumătate. La mijlocul sezonului 2015/16, Nikola a semnat cu CSM Steaua EximBank.

În 70 partide din LNBM, Malesevic a avut medii statistice de 13.2 puncte, 4.4 recuperări, 2.6 pase decisive, 1.2 intercepții și 0.4 capace în aproape 30 minute pe partidă pentru 14.1 la eficiență. El a fost vicecampion al României în sezonul 2016/17.

După despărțirea de bucureșteni, în vara anului 2017 s-a alăturat cu Sloboda Uzice pentru care a jucat 12 meciuri și a avut medii statistice de 15.3 puncte, 4.9 recuperări, 2.3 pase decisive și 1.5 intercepții. În ianuarie 2018 s-a alăturat lui AZS Koszalin din Polonia, unde a jucat 13 meciuri și a avut medii statistice de 13.1 puncte, 5.5 recuperări și 3.0 pase decisive pe partidă.

Malesevic devine al 2-lea străin al bucureștenilor. Primul este croatul Ante Delas. De asemenea, militarii au contracte cu Radu Vîrnă și Andrei Mandache, iar Victor Petrache rămâne din sezonul precedent.

Foto: Cătălin Soare

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.