Nikola Jokic: „Nu sunt cel mai bun exemplu”

Nikola Jokic, unul dintre cei cinci jucători sârbi cu angajament în NBA la ora actuală, a oferit un interviu site-ului de specialitate Basketballsphere. În cadrul acestuia jucătorul lui Denver Nuggets a precizat că nu este cel mai bun exemplu pentru tinerii practicanți ai baschetului deoarece nu a fost un împătimit al antrenamentului.

„Nici măcar nu eram interesat de baschet. Nu cunoșteam jucătorii, habar nu aveam care era treaba în copilărie. Aveam alte preocupări. Cu siguranță sunt un exemplu prost sau un contraexemplu. Plângeam de fiecare dată când mergeam la antrenament. Tatăl meu trebuia să găsească tot felul de soluții ca să mă convingă să merg la antrenament.

Acum sunt jucător profesionist. Antrenamentul face parte din viața mea, din rutina zilnică. Am început pregătirea pentru noul sezon din 15 iunie. Mă antrenez deja de două luni. În NBA ca să reziști trebuie să te antrenezi și să te pregătești în pauza competițională cel puțin la fel de mult cât joci pentru a rezista. Mă antrenez la Sombor, orașul meu natal. La Belgrad vin doar pentru evenimente precum Basketball Without Borders sau pentru a-mi lua viza de întoarcere în SUA.”

Referitor la tatăl său, Jokic a declarat:

„Tata va suferi cumplit în calificările pentru FIBA Basketball World Cup 2019. Naționala Serbiei va fi lipsită de jucătorii din NBA în aceste meciuri. De altfel, tata urmărește fiecare meci al meu, chiar dacă el este în Serbia și e diferența de fus orar. I-am spus că dacă ar fi invers, ca el să fie angrenat în ceva și eu să trebuiască să-l urmăresc în fiecare noapte, nu m-aș deranja să mă trezesc sau să nu dorm toată noaptea.

Cred că asta înseamnă să fii părinte, asta înseamnă dragostea de părinte. Să ai răbdare să îi explici, să-l sprijini și să-l convingi pe fiul tău să meargă la antrenamente pentru a deveni mai bun. Iar apoi să-ți urmărești fiul la absolut fiecare meci pe care îl joacă.”

Jokic a semnat recent un nou angajament cu Denver Nuggets. În vârstă de 23 ani, pivotul sârb are deja trei sezoane în NBA, toate la gruparea din Colorado. El vine după cel mai bun sezon al carierei ce a inclus 75 meciuri cu medii statistice de 14.9 puncte, 9.1 recuperări, 4.4 pase decisive și 1.0 intercepții.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.