Actualizare. Nigeria va participa la FIBA Basketball World Cup 2019

Nigeria a efectuat deplasarea în China pentru FIBA Basketball World Cup 2019. Cu o mică întârziere, delegația campioanei în exercițiu a Africii a efectuat zborul către Asia pentru participarea la mult așteptatul eveniment.

Potrivit unui comunicat emis de federația de specialitate a Nigeriei, acest organism a apelat la surse externe și s-a împrumutat pentru a asigura participarea echipei naționale la Cupa Mondială. De aici rezultă că Ministerul Sportului din Nigeria nu a eliberat fondurile necesare și promise către echipa națională de baschet masculin a acestei țări.

De asemenea, s-a evidențiat faptul că federația de baschet a Nigeriei nu putea să accepte ca propria echipă națională să fie prima din istorie care nu participă la FIBA World Cup în pofida faptului că s-a calificat la turneul final. În plus, se menționează că s-au făcut eforturi pentru a trimite cea mai bună echipă posibil.

De altfel, Nigeria va miza la FIBA World Cup 2019 pe jucători precum Ekpe Udoh, Josh Okogie, Al-Farouq Aminu și Chimezie Metu (toți cu angajamente în NBA), respectiv Michael Eric (Euroligă).

Nigeria tocmai a cucerit trofeul Women’s AfroBasket 2019. Astfel, această țară deține la ora actuală titlurile de campioană a Africii atât la baschet masculin, cât și la feminin.

La turneul final din China, echipa națională a Nigeriei a fost repartizată în Grupa B, alături de Rusia, Argentina și Corea de Sud.

Știrea inițială – 19 august 2019

Situația echipei naționale a Nigeriei se complică. Aceasta ar fi trebuit să plece spre China, unde se va desfășura FIBA Basketball World Cup 2019, în cursul zilei de luni (19.08), însă acest lucru nu s-a mai întâmplat din lipsă de fonduri.

Managerul general al echipei naționale a Nigeriei, Musa Adamu a declarat următoarele pe marginea acestui subiect:

„Nu pot să vă spun când echipa va pleca în China. În prezent suntem în Nigeria și nu dispunem de fonduri pentru a face deplasarea și a ne caza în China. Federația de baschet a Nigeriei așteaptă ca Ministerul Sportului să elibereze fondurile pentru a lua parte la Campionatul Mondial.”

Președintele federației de specialitate, staff-ul tehnic și însăși jucătorii au acioperit din propriile buzunare toate cheltuielile necesare bunei desfășurări a activității până în prezent.

Turneul final din China este programat să demareze pe data de 31 august.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.