Nicolo Melli a semnat pe trei ani cu Fenerbahce Istanbul

Nicolo Melli este noul jucător al lui Fenerbahce Istanbul. Cel mai bun jucător de poziția 4 în ultima ediție a Euroligii masculine s-a alăturat campioanei în exercițiu a Europei la nivel de club.

Cele două părți au semnat un contract cu valabilitate pentru următorii trei ani. În vârstă de 26 ani, baschetbalistul italian sosește de la Brose Baskets Bamberg. Melli  avut medii de 11.5 puncte și 7.4 recuperări pe meci în ediția 2016/17 a Euroligii masculine. Melli a jucat 30 meciuri în Euroligă și 41 în Bundesliga pe parcursul ultimului sezon competițional.

Înalt de 2.05 metri, Melli și-a început cariera profesionistă în urmă cu un deceniu, alături de Reggio Emilia. El a petrecut trei sezoane la această formație, după care a trecut la EA7 Milano, unde a jucat între 2010 și 2015, cu o scurtă perioadă de împrumut, în 2011, la Scavolini Pesaro. În ultimii doi ani, Nicolo a evoluat sub comanda lui Andrea Trinchieri la Bamberg.

În șapte sezoane petrecute la nivel de Euroligă, Melli a acumulat 135 prezențe în competiție. El are medii de 7 puncte, 4.8 recuperări și 1.4 pase decisivepe meci. Procentajele sale sunt de 52% la două puncte, 38% la trei puncte, respectiv 75% la linia de pedeapsă.

Fenerbahce Istanbul a anunțat până la această oră legitimarea unui alt jucător. Este vorba despre fundașul Sinan Guler. De asemenea, au fost prelungite contractele lui Kostas Sloukas, Baris Hersek, Luigi Datome și Nikola Kalinic.

Este neclar care va fi viitorul lui Ekpe Udoh și Jan Vesely. În plus, sunt șanse mici ca Bogdan Bogdanovic să continue alături de Fenerbahce, el fiind tentat să accepte provocarea NBA, acolo unde drepturile asupra sa sunt deținute de Sacramento Kings.

Fiind jucător de poziția 4, Nicolo Melli va fi adversar direct pentru Vlad Moldoveanu în campionatul Turciei. Reamintim faptul că baschetbalistul român s-a alăturat lui Demir Insaat Buyukcekmece.

Related Post

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Site Footer

Sliding Sidebar