Nick Calathes rămâne în NBA

calathes

16 iulie 2014

Memphis Grizzlies a decis să-l păstreze pe Nick Calathes pentru sezonul 2014/15. Prin urmare, fundașul pierde un contract consistent în Europa (având oferte pe trei sezoane de la Panathinaikos și Fenerbahce). Calathes este în stare de suspendare pentru dopaj. El va rata primele 13 meciuri din sezonul regulat al ligii nord-americane în următorul sezon competițional. Calathes va încasa 800.000 dolari în sezonul 2014/15.

În altă ordine de idei, Calathes a fost inclus în lotul lărgit al Greciei pentru FIBA World Cup 2014. Rămâne de văzut care va fi reacția forului mondial în condițiile în care baschetbalistul se află în stare de suspendare pentru dopaj.

1 iulie 2014

Nick Calathes ar putea rămâne în NBA. Această decizie ar putea fi luată cu scopul de a evita o suspendare mai drastică din cauza unei substanțe interzise pe care americano-elenul a folosit-o. Este vorba despre tamoxifen, pentru care NBA l-a suspendat pe Calathes pentru 20 de meciuri.

Dacă rămâne în NBA, Calathes va trebui să absenteze la primele 13 meciuri oficiale ale echipei sale în sezonul 2014/15. El a ispășit șapte din totalul de 20 meciuri impuse de NBA pentru prima abatare în caz de dopaj, în finalul sezonului 2013/14.

De notat că în NBA există un cod separat de disciplinare a jucătorilor depistați pozitiv la controale anti-doping. În schimb, în Europa se merge pe mâna WADA (World Anti-Doping Agency). Această agenție este mult mai strictă și impune măsuri mai drastice decât cele existente în NBA.

Astfel, dacă Nick Calathes va semna un contract cu o echipă din Euroligă, WADA ar putea prelua cazul jucătorului și ar putea impune o măsură mai drastică. Este aproape cert faptul că Nick nu va putea să joace la FIBA World Cup 2014 din același motiv. Federația elenă a anunțat că îl sprijină pe jucător și va încerca să obțină drept de joc pentru el, însă acest lucru este practic imposibil.

___

29 iunie 2014

Nick Calathes, americano-elenul care a jucat în sezonul 2013/14 la Memphis Grizzlies, este ofertat de mai multe echipe de top din Europa. După semnarea lui Teodosic, CSKA Moscova a ieșit din cursă.

În schimb, rămân interesate de serviciile lui Calathes următoarele echipe: Panathinaikos Atena, Fenerbahce Ulker Istanbul și Anadolu Efes Istanbul. Grecii și Fener oferă 7.5 milioane dolari pentru un contract pe trei ani. În schimb, Efes a negat că este interesată de jucător, însă în realitate se pare că acest club nu este dispus să ofere atât de mulți bani jucătorului. Viitorul lui Calathes depinde de Memphis Grizzlies. Gruparea din NBA poate să-și exercite dreptul e a-l păstra pe jucător sau de a-l lăsa să se întoarcă în Europa.

Calathes este un jucător cu probleme la aruncări, fie că vorbim despre încercări din spatele semicercului, respectiv de linia de pedeapsă. De altfel, problemele la aruncări ale acestui jucător pun serios în dificultate echipele pentru care joacă întrucât defensiva adversă îl poate lăsa liber pe semicerc pentru a se concentra la ceilalți jucători.

Pe de altă parte, Nick înțelege jocul în profunzime, are un simț foarte bun în ceea ce privește imprimarea ritmului de joc și mai ales este un baschetbalist de excepție pentru pick and roll. Din acest motiv Zeljko Obradovic, cel care și-a construit întreaga filosofie de joc la Panathinaikos în jurul baschetbaliștilor capabili să execute cu regularitate acțiuni de blocaj-ieșire, se arată interesat de serviciile fostului său elev. Același lucru se aplică și pentru Dusko Ivanovic, noul antrenor al lui PAO.

Rămâne de văzut cine va obține semnătura lui Calathes, însă e limpede că prețul pare să fie puțin prea mare pentru un jucător, ce-i drept încă tânăr, cu mari dificultăți la aruncări. Vorbim despre cel mai înalt nivel posibil în Europa, acolo unde ratarea aruncărilor deschise și a liberelor poate să facă diferența.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.