Neînvinsă de mai bine de trei ani în Cupa României, U-BT Cluj-Napoca se întoarce în sala în care a suferit ultimul eșec

U-BT Cluj-Napoca, echipă care a câștigat ultimele trei ediții ale Cupei României, luptă în cursul serii de miercuri (20.03), cu începere de la ora 20:00, pentru un loc în Final Four-ul stagiunii 2018/19, în compania lui BCM U FC Argeș Pitești. Partida are loc în Sala Sporturilor Trivale, fiind transmisă în direct la DigiSport.

Formația din Cluj-Napoca a suferit ultima înfrângere în Cupa României pe 5 ianuarie 2016, chiar la Pitești, tot în sferturile de finală. Atunci argeșenii au învins cu 62-60, însă Clujul s-a impus în retur cu 84-81 și s-a calificat la Final Four.

Clujul îi are în componență, din echipa care a suferit ultimul eșec în Cupa României, pe Kyndall Dykes, Andrei Calnicenco și Rolland Torok, iar Mihai Silvășan este antrenor principal, după ce la amintita înfrângere a fost secund. De cealaltă parte singurul „supraviețuitor” este Lucian Chirof, care a avut 11 puncte (100% la aruncări) în 19 minute de joc la acel meci. În fine, Tudor Gheorghe a schimbat taberele de la acel meci.

De la meciul din data de 5 ianuarie 2016, U-BT Cluj-Napoca a câștigat zece partide în Cupa României, fără să mai piardă (trei victorii în ediția 2015/16, trei în 2016/17, trei în 2017/18 și una în actuala ediție).

Antrenor la ultimul meci pierdut în cupă de U-BT Cluj a fost Marcel Țenter. El a ghidat echipa de pe Someș spre trofeul de Cupa României în acel sezon ca urmare a câștigării ultimului Final Four, desfășurat la Oradea. Ultimul antrenor care a învins Clujul în cupă este Andjelko Mandic.

Revenind la ediția actuală, U-BT Cluj-Napoca a învins BCM U FC Argeș Pitești cu scorul de 93-88 în prima manșă, desfășurată la Sala Polivalentă Cluj-Napoca.

U-BT Cluj-Napoca și BCM U FC Argeș Pitești s-au duelat de cinci ori în acest sezon și o vor mai face cel puțin o dată…

Publicată de 24 secunde pe Joi, 14 martie 2019

Reamintim că BC CSU Sibiu este prima formație calificată la Final Four-ul ediției 2018/19 de Cupa României. Ținând cont de cele întâmplate în dubla susținută de galben-albaștri în compania lui SCM U Craiova putem să ne așteptăm la absolut orice în partidele programate a se desfășura miercuri (20.03), în manșa a 2-a din sferturile de finală.

CSM CSU Oradea are un avantaj de 20 puncte în urma primei manșe din seria cu Steaua București. În schimb, SCM Timișoara a construit un avantaj de 11 puncte în prima manșă a dublei cu Dinamo Știința București. Ambele partide au loc la București.

Cele trei partide contând pentru manșa a 2-a se desfășoară cu începere de la ora 16:30. Toate sunt transmise în direct la DigiSport în ordinea următoare:

Ora 16:30, Steaua București vs CSM CSU Oradea
Ora 18:15, Dinamo Știința București vs SCM Timișoara
Ora 20:00, BCM U FC Argeș Pitești vs U-BT Cluj-Napoca

Foto: Sandor Manases / www.u-bt.ro

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.