NBA – Wade și Nowitzki au jucat ultimul meci în fața propriilor susținători

Noaptea de marți spre miercuri a fost încărcată de evenimente în NBA. Mai multe echipe au susținut ultimul meci pe teren propriu în sezonul 2018/19, iar acest lucru echivalează de această dată cu ultima apariție în fața propriilor suporteri pentru doi jucători legendari. Surpriza a venit însă din Los Angeles.

Dwyane Wade a marcat 30 puncte la ultimul meci susținut pe teren propriu. Acesta anunțase de mult că se retrage la finele acestui sezon competițional. El a ajutat-o pe Miami Heat să învingă pe Philadelphia 76ers, scor 122-99. Cu acest succes, formația din Florida păstrează șanse de calificare în playoff. Wade a fost titularizat la ultimul meci în Miami, adăugând la cele 30 puncte câte 3 recuperări și pase decisive, respectiv un capac în 35 minute de joc efectiv.

Wade a câștigat trei titluri NBA și a disputat cinci finale. Marile performanțe ale carierei sale s-au consemnat alături de Miami Heat. El a petrecut 16 sezoane în NBA. Primele 13 alături de Miami, după care a evoluat un sezon la Chicago Bulls și jumătate de sezon la Cleveland Cavaliers. D-Wade a petrecut ultimul an și jumătate al carierei profesioniste alături de Miami.

Dirk Nowitzki a anunțat într-un final că se retrage. El a făcut acest lucru la ultimul meci pe teren propriu al lui Dallas Mavericks în acest sezon. Cel mai bun jucător european al tuturor timpurilor în NBA a avut 30 puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive și un capac în 33 minute de joc la victoria cu Phoenix Suns, scor 120-109.

Prin aceste retrageri, NBA-ul devine și mai sărac. Nowitzki este penultimul jucător care a debutat în liga nord-americană la finele anilor 90 ce spune adio carierei profesioniste. În prezent, Vince Carter rămâne „ultimul mohican”. Acesta intenționează să mai joace un an înaintea retragerii.

De notat că Dirk a jucat întreaga carieră pentru Dallas, a câștigat un titlu NBA, a disputat o altă finală și a fost MVP al sezonului o dată. Cariera lui Nowitzki a cuprins 21 sezoane în NBA. Fără îndoială, Dirk se va bucura veșnic de respectul și admirația întregii planete, cu un plus evident din partea Europei (unde nu a jucat la nivel profesionist decât un sezon în adolescență), fiind acel exemplu că și europenii pot avea succes și statut de lider al unei echipe de top în cea mai puternică ligă de pe planetă.

Foto Joe Murphy/NBAE via Getty Images

Wade și Nowitzki au fost rivali pe parchet. Relația lor în afara terenului a fost mai mult conflictuală, amplificată de faptul că s-au confruntat de două ori în finala NBA. Proveniți din medii complet diferite era oarecum firesc ca ei să nu fie amici, însă relația dintre Dwyane și Dirk a fost adesea evidențiată în presă, cei doi împungându-se în mai multe rânduri prin intermediul intervențiilor publice. Cu toate acestea, ambii au găsit tăria de a schimba maiourile care i-au făcut celebri pe întreaga planetă la ultima confruntare directă.

În fine, Magic Johnson a anunțat că demisionează de la cârma lui Los Angeles Lakers. El a declarat că a fost o decizie dificil de luat, plângând inaintea intervenției în fața presei din Los Angeles. Anunțul a venit înaintea ultimului meci pe teren propriu pentru californieni în acest sezon, cel cu Portland TrailBlazers.

Magic a petrecut doi ani în funcția de președinte al lui LA Lakers. Decizia demisiei are legătură cu ratarea calificării în playoff și probabil cu faptul că nu a reușit să transfere un alt superstar lângă LeBron James. Californienii s-au focusat asupra lui Anthony Davis în februarie, dar au eșuat în acest deziderat. Rămâne de văzut cine îi va lua locul legendarului jucător în funcția de președinte al lui Los Angeles Lakers.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.