San Antonio primește vizita lui Miami în Meciul 5 al finalei NBA

finalanba2014

San Antonio Spurs găzduiește Meciul 5 al finalei NBA în cursul nopții de duminică spre luni. Texanii întâlnesc pe Miami Heat și au șansa de a cucerit trofeul întrucât conduc cu scorul general de 3-1.

Formația pregătită de către Gregg Popovich a câștigat Meciul 1 al finalei după ce LeBron James și alți jucători de la Miami Heat au resimțit crampe musculare ca urmare a defectării sistemului de aer condiționat de la AT&T Center.

Problemele s-au rezolvat, iar la Meciul 2, disputat în aceeași locație, Miami Heat a reacționat impunându-se la limită, în cel mai echilibrat meci al finalei până la această oră.

Cu scorul general de 1-1, seria s-a mutat în Florida. Miami părea să aibă avantajul moral din finala de anul trecut, dublat de victorie repurtată în deplasare și avea un plus întrucât câștigase ultimul joc disputat.

San Antonio a reacționat în mod impresionant și a spulberat pe Miami atât în Meciul 3, cât și în Meciul 4. Diferența de execuție și de joc colectiv a fost atât de mare între cele două echipe încât nu a contat faptul că se joacă în Florida.

La scorul general de 3-1, seria se întoarce în Texas. Aici remarcăm modificarea în ceea ce privește sistemul de desfășurare al finalei NBA. Între 1985 și 2013, ultimul act din NBA s-a disputat în sistemul 2-3-2 (primele două și ultimele două meciuri se dispută pe terenul echipei mai bine clasate în sezonul regulat, celelalte trei pe terenul celeilalte protagoniste). Din 2014 se revine la sistemul 2-2-1-1-1.

Dincolo de formatul finalei, Miami Heat este într-o situație delicată. Echipa lui LeBron e obligată să câștige următoarele trei meciuri. Oricare alt deznodământ conduce la victoria finală a lui San Antonio. Spurs au șansa câștigării celui de-al 5-lea titlu, iar modul în care s-au desfășurat precedentele două jocuri recomandă formația texană pentru un nou succes.

De notat că în vechiul format de desfășurare al finalei echipa cu avantajul terenului propriu a învins de 21 ori, fiind învinsă în 8 rânduri.

Meciul 5 al finalei NBA este transmis în direct la Dolce Sport, în cursul dimineții de luni (16.06), cu începere de la ora 03:00.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.