San Antonio Spurs a devenit campioana NBA 2014

duncan

San Antonio Spurs este noua campioană NBA. Texanii au surclasat din nou pe Miami Heat, de această dată în Meciul 5 al finalei ligii profesioniste nord-americane de baschet masculin – ediția 2013/14. Rezultatul acestei partide a fost de 104-87.

Partida de la AT&T Center a demarat în nota de dominare a oaspeților. Miami s-a desprins la 29-22 pe parcursul primelor 12 minute de joc. Miami a reușit să se desprindă chiar la 16 puncte pe tabela de marcaj, însă texanii nu au cedat. Lucrurile s-au schimbat pe parcursul secvențelor 2-3, perioadă în care Spurs au realizat un parțial de 55-29. Astfel, deficitul de șapte puncte s-a transformat într-un avantaj de 19 lungimi. Sfertul decisiv nu avea cum să aducă schimbarea, Spurs având controlul asupra jocului pentru o victorie entuziasmantă și un nou titlu NBA. Antrenorul Gregg Popovich și-a permis să retragă toate starurile pentru a putea fi ovaționate la scenă deschisă. Astfel, Tim Duncan, Kawhi Leonard, Manu Ginobili, Boris Diaw și Tony Pakrer au fost înlocuiți în aplauzele publicului.

Kawhi Leonard a avut 22 puncte, 10 recuperări, Manu Ginobili a contribuit cu 19 puncte, Patty Mills a adăugat 17 puncte, Tony Parker a avut 16 puncte, iar Tim Duncan a terminat cu 14 puncte și 8 recuperări pentru Spurs. În replică, LeBron James a avut 31 puncte, 10 recuperări, 5 pase decisive, Chris Bosh a adăugat 13 puncte, 7 recuperări, iar Dwyane Wade a terminat cu 11 puncte pentru Heat.

Finala s-a terminat cu scorul general de 4-1.

Kawhi Leonard a fost desemnat MVP al finalei NBA. El are 22 de ani, fiind al 2-lea cel mai tânăr MVP al ultimului act din istoria ligii nord-americane.

Este al 5-lea titlu NBA pentru San Antonio Spurs după cele obținute în 1999, 2003, 2005 și 2007. Tim Duncan și antrenorul Popovich sunt cei care au contribuit la toate aceste titluri. Manu Ginobili și Tony Parker au cucerit al 4-lea titlu NBA.

Miami Heat pierde în finala NBA pentru a 2-a oară în cele patru finale consecutiv disputate.

Foto: cnnsi.com

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.