Nando De Colo a semnat cu Fenerbahce Beko Istanbul

Nando De Colo a semnat un contract pe doi ani cu opțiune pentru al 3-lea cu Fenerbahce Beko Istanbul. Francezul sosește de la CSKA Moscova, formație alături de care a câștigat Euroliga de două ori în cinci ani.

Știrea inițială

Fenerbahce Beko Istanbul este pe punctul de a-l legitimat pe Nando De Colo. Francezul a fost convins de conducerea galben-albaștrilor să nu mai aștepte o eventuală ofertă din NBA, așa cum a anunțat în urmă cu câteva săptămâni.

Potrivit Eurohoops.net, De Colo și-a dat acordul să semneze un contract cu Fenerbahce. Actualmente lipsește semnătura și implicit lipsește și anunțul oficial, însă se pare că părțile au convenit asupra mai multe aspecte cu privire la o colaborare.

Reamintim că De Colo a petrecut ultimii cinci ani alături de CSKA Moscova, alături de care a câștigat Euroliga de două ori. Francezul a fost piesă de bază în aceste realizări și în paralel a fost unul dintre cei mai prolifici marcatori ai competiției.

În vârstă de 32 ani, înalt de 1.96 metri, De Colo este un veritabil star al Euroligii și unul dintre cei mai redutabili jucători de perimetru din istoria modernă a competiției. El acoperă pozițiile 1-2 și are abilitatea de a crea, cu precădere pentru el însuși, dar și pentru cei din jurul său în condițiile în care atrage cu regularitate atenția defensivei adverse. În fine, Nando este unul dintre jucătorii care evoluează mereu la limita dintre regulamentar și neregulamentar, fiind o veritabilă provocare pentru cei mai iscusiți jucători defensivi din Europa.

Cariera lui De Colo cuprinde șase sezoane în Euroligă, respectiv câte două în NBA și EuroCup. El și-a început cariera alături de Cholet, în 2006. În 2009 a trecut la Valencia, iar în 2012 a ajuns la San Antonio Spurs. În 2014 s-a întors în Europa, fiind legitimat de CSKA Moscova.

În 168 apariții la nivel de Euroligă, De Colo are medii pe carieră de 16 puncte, 3.6 pase decisive, 2.8 recuperări și 1.2 intercepții. El are procentaje de 53% la aruncările de două puncte, 44% la trei puncte și 94% la linia de pedeapsă, fiind unul dintre cei mai preciți jucători ai competiției la finalizare, indiferent de procedeu.

Dacă părțile concretizează discuțiile cu semnătură, atunci Fenerbahce pare să fi găsit măcar un înlocuitor pentru cele două pierderi majore suferite de echipa lui Zeljko Obradovic în această vară. Este vorba despre Marko Guduric și Nicolo Melli, ambii legitimați de echipe din NBA.

2 comentarii On Nando De Colo a semnat cu Fenerbahce Beko Istanbul

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.