Mutările lui Anadolu Efes Istanbul

Anadolu Efes Istanbul a fost activă pe piața transferurilor. Formația pregătită de legendarul Dusan Ivkovic a legitimat cinci jucători, toți americani (un sud-american și patru nord-americani), despărțindu-se de șapte sportivi.

Interesant este faptul că formația din Istanbul a recrutat un conducător de joc, un shooter, un jucător atletic pe extremă, respectiv doi pivoți atletici. Numele lor sunt: Jayson Granger, Jon Diebler, Derrick Brown, Bryant Dunston, Alex Tyus.

Granger este uruguaian. Măsoară 1.88 metri, are 26 ani și evoluează pe poziția 1. El sosește de la Unicaja Malaga. Are nouă sezoane în Liga ACB. Jayson a petrecut precedentele două sezoane în Euroligă, unde a bifat 47 prezențe, având 8.9 puncte, 3.8 pase decisive, 2.4 recuperări și 10.3 la eficiență în 23.4 minute pe meci.

Diebler este american. Măsoară 1.98 metri, are 27 ani și evoluează la poziția 2. El este un veritabil shooter, fiind genul de jucător care aleargă foarte mult fără minge, prin blocajele colegilor pentru a se elibera de adversar cu scopul de a arunca de la mare distanță necontestat. A absolvit universitate în 2011, iar în primul an ca și profesionist a jucat pentru Panionios. În 2012 s-a transferat la Pinar Karsiyaka, alături de care a câștigat cupa Turciei în 2014, respectiv campionatul în aceeași țară, în 2015. Se află la debutul în Euroligă.

Brown este american. Măsoară 2.03 metri, are 28 ani și evoluează la pozițiile 3 și 4. Sosește de la Lokomotiv Kuban Krasnodar, acolo unde a petrecut ultimii trei ani. El a contribuit consistent la câștigarea EueoCup în anul 2013. Atleticul jucător american are experiență de trei sezoane în NBA, cu 171 meciuri jucate și medii de 5.2 puncte cu 2.4 recuperări pe partidă. Derrick are 23 meciuri jucate în sezonul 2013/14 la nivel de Euroligă, având 13.9 puncte, 4.5 recuperări, 1.7 pase decisive și 1.4 intercepții pentru 16.2 la eficiență.

Dunston este cel mai bun jucător defensiv al ultimelor două sezoane la nivel de Euroligă. Jucătorul american sosește de la Olympiacos Pireu. Are 29 ani, măsoară 20.3 metri și evoluează la poziția 5. Are două sezoanel la nivel de Euroligă cu 58 meciuri jucate și medii de 8.7 puncte, 4.9 recuperări, 1.2 capace și 1.0 intercepții pentru 12.0 la eficiență în 22.1 minute pe partidă.

În fine, Alex Tyus este singurul jucător legitimat în această vară de Efes care a luat parte la câștigarea Euroligii. El a reușit acest lucru alături de Maccabi Tel-Aviv în 2014. Sportivul american-israelian în vârstă de 27 ani sosește de la formația israeliană. Alex măsoară 2.03 metri și evoluează la poziția 5. Are trei sezoane în Euroligă, două cu Maccabi și unul cu Cantu, bifând 62 prezențe în această întrecere cu medii pe carieră de 7.6 puncte, 4.9 recuperări și 1.2 capace pentru 10.4 la eficiență.

Brown, Dunston și Tyus sunt trei jucători extraordinar de atletici. Primul aleargă deosebit de bine pentru un jucător de peste doi metri. Al 2-lea este extrem de agresiv și eficient la recuperare și în faza de apărare, iar cel din urmă aduce un plus evident de atleticitate și de reușite prin alley-oop.

La capitolul plecări avem: Dontaye Draper, Cenk Akyol, Milko Bjelica, Matt Janning, Deniz Kilicli, Stephane Lasme, Stratos Perperoglou.

Sub contract din sezonul precedent sunt Thomas Heurtel, Dogus Balbay, Birkan Batuk, Cedi Osman, Okben Ulubay, Dario Saric, Nenad Krstic (accidentat), respectiv Kosut Emircan.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.