Mutări la nivelul băncilor tehnice în Spania și Turcia

Mai multe mutări se vor consemnat la nivelul băncii tehnice în Liga ACB. Potrivit presei iberice, Sito Alonso va ajunge la cârma lui Laboral Kutxa Vitoria și nu a lui FC Barcelona Lassa, așa cum se părea la un moment dat.

Alonso se va despărți de cealaltă echipă bască din Liga ACB, Bilbao Basket. Tehnicianul în vârstă de 40 ani are contract cu Bilbao, însă cel mai probabil acesta va fi reziliat. Va fi al 3-lea club din Țara Bascilor antrenat de Alonso, după San Sebastian și Bilbao.

Noul antrenor al lui Laboral Kutxa și-a început activitatea la vârsta de doar 24 ani. El a pregătit următoarel echipe: CB Monzón, CB Prat, Joventut Badalona (patru ani ca secund, doi ca principal), Gipuzkoa San Sebastian și Bilbao Basket. Alonso a fost antrenorul echipei naționale U20 a Spaniei în 2013, când a câștigat medalia de bronz. De asemenea, a fost antrenor asistent al primei reprezentative la FIBA World Cup 2014.

Locul lui Alonso la Bilbao va fi luat de către Carles Duran. Acesta a activat pe post de antrenor secund la Valencia Basket în sezonul 2015/16, după ce a preluat funcția de principal, sub formă de interimat, pe finalul stagiunii 2014/15, după despărțirea de Velimir Perasovic.

În vârstă de 40 ani, Duran este, similar lui Sito Alonso, un discipol al lui Aito Garcia Reneses. De altfel, Duran a lucrat ca asistent pentru Alonso la Joventut Badalona. Va fi primul angajament al lui Carles Duran în funcția de antrenor principal cu drepturi depline în Liga ACB. De notat că Duran a condus pe Valencia Basket în meciul susținut de această echipă la Sala Olimpia din Ploiești, în faza a 2-a a grupelor din ediția 2014/15 a EuroCup.

La ora actuală este neclar cine va prelua funcția de antrenor principal la FC Barcelona Lassa. Catalanii l-au concediat pe Xavi Pascual, antrenorul cel mai longeviv la cârma unei echipe în Europa, după o colaborare de mai bine de opt ani. El avea contract pe sezonul următor, însă conducerea clubului a dorit să efectueze o schimbare. Ultimul nume vehiculat pentru funcția de antrenor la Barcelona este italianul Andrea Trinchieri, cel care a câștigat de două ori consecutiv titlul de campion al Germaniei alături de Brose Baskets Bamberg.

În schimb și în Turcia s-au consemnat câteva modificări la nivelul băncilor tehnice:

Ufuk Sarica s-a despărțit de Pinar Karsiyaka și a preluat-o pe Besiktas Istanbul. Astfel s-a eliberat postul de principal la campioana Turciei din 2015.

Nenad Markovic a fost numit în funcția de antrenor principal al lui Pinar Karsiyaka. El s-a despărțit de Trabzonspor Medical Park, formație pe care în 2015 a condus-o spre finala EuroChallenge și spre semifinalele campionatului din Turcia.

Prin urmare, postul de antrenor principal al lui Trabzonspor a fost preluat de către rusul Sergey Bazarevich. El sosește în Turcia după un sezon alături de Pallacanestro Cantu, în Italia. Bazarevich a câștigat EuroChallenge în 2013, alături de Krasnie Krylia Samara.

Related Post

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Site Footer

Sliding Sidebar