BC Mureș învinge la Cluj în prologul rundei a 19-a

BC Mureș a câștigat primul meci al etapei a 19-a în sezonul regulat din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2014/15. Formația antrenată pentru prima dată de Audrius Prakuraitis a depășit pe Universitatea Cluj-Napoca, la Sala Horia Demian, cu scorul de 104-56.

Partida a fost controlată de oaspeți care s-au desprins la 34-19 pe parcursul primei secvențe. Diferența a continuat să crească în următoarele două secvențe de joc, formația din Cluj fiind incapabilă de replică la primul joc susținut fără antrenorul Carmin Popa. La pauză tabela de marcaj indica scorul de 63-27, pentru ca la intrarea în secvența decisivă să fie de 83-38. Pe parcursul sfertului decisiv nu s-a consemnat vreo modoricare semnificativă, singurul lucru notabil fiind acela că Mureșul a depășit suta de puncte marcate.

ms

Prakuraitis a rotit toți cei zece jucători înscriși pe foaia oficială a partidei. Remarcabile ste faptul că Mureș a avut opt jucători cu cel puțin 10 puncte marcate. Printre aceștia s-a numărat și tânărul Csongor Barabasi, autor a 11 puncte. El a adăugat și trei intercepții pentru 11 la eficiență.

Kyndall Dykes a avut 15 puncte și 6 pase decisive la primul meci în Sala Horia Demian după despărțirea de U Mobitelco Cluj, lucru consemnat în urmă cu aproape trei ani. Ousmane Barro, Ivan ivanovic și Goran Gajovic au avut câte 14 puncte fiecare. Laszlo Polyak a fost singurul jucător de la Mureș care nu a punctat.

DeAndre Mays a avut 21 puncte, iar Braxton Dupree a contribuit cu 13 puncte și 5 recuperări pentru U Cluj. De notat că gazdele au avut doar șase marcatori, doi dintre ei reușind câte două puncte.

Formația de pe Someș a jucat această partidă fără Vladzimir Krysevich și Mirel Dragoste. Primul nu a fost înscris pe foaia oficială, iar cel din urmă a figurat în listă, dar nu a intrat în teren. De asemenea, alb-negrii au evoluat fără americanul Kamren Belin, plecat de la echipă în cursul acestei săptămâni. U Cluj a jucat această partidă cu doar cinci străini.

BC Mureș are 8-9 la general după acest rezultat și urmează să primească vizita lui CSU Asesoft Ploiești în etapa a 20-a. În schimb, U Cluj are 0-18, urmând să primească vizita lui Gaz Metan Mediaș în următoarea rundă.

Transmisiunea meciului a fost realizată datorită Mofa TV, pe site-ul www.bcmures.ro .

Foto: Csaba Toth / www.bcmures.com

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.