Muntenegru și Letonia se duelează direct pentru un loc la FIBA Basketball World Cup 2019

O a 3-a finală pentru calificarea la turneul final al Campionatului Mondial de baschet masculin – ediția 2019 se va desfășura luni (25.02), la Moraca Sports Center din Podgorica. Muntenegru va primi vizita Letoniei pentru acest meci decisiv, în urma căruia învingătoarea se va alătura Spaniei și Turciei între formațiile calificate din Grupa I.

Vineri (22.02), Turcia a surclasat Slovenia cu scorul de 77-58. În schimb, Spania s-a impus în Letonia cu 72-67.

Un joc foarte important în ecuația calificării s-a desfășurat la Kiev. Ucraina a primit vizita Muntenegrului având neapărată nevoie de victorie pentru a rămâne în cursa de calificare. Rezultatul final a fost de 76-74 în favoarea oaspeților.

Partida a demarat foarte bine pentru ucrainieni. Aceștia s-au desprins la 34-17 în primul sfert și au condus cu un avantaj maxim de 19 puncte. Scorul la jumătatea partidei a fost de 40-26, iar la intrarea în sfertul decisiv era 56-51 în favoarea Ucrainei.

Sfertul 4 a demarat cu un parțial de 12-0 în favoarea Muntenegrului. Gazdele au egalat la 67 și apoi au trecut la conducere, scor 69-68. Derek Needham și Bojan Dubljevic au fost preciși de pe semicerc în ultimele două minute pentru a aduce Muntenegru definitiv la conducere. Oaspeții au rămas în avantaj în pofida numeroaselor imprecizii de la linia de pedeapsă în ultimul minut de joc.

Muntenegru a ratat 16 aruncări libere însă a reușit să învingă. Needham a totalizat 26 puncte, iar Dubljevic a terminat cu 11 puncte, 5 recuperări pentru Muntenegru. În replică, Vyatcheslav Bobrov, fost jucător în LNBM la Pitești, a reușit 19 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive pentru Ucraina.

În urma acestui rezultat Ucraina nu mai are nicio șansă de calificare.

Iată situația în clasamentul Grupei I

  1. Spania – 9/2 (calificată)
  2. Turcia – 8/3 (calificată)
  3. Muntenegru – 7/4
  4. Letonia – 6/5
  5. Ucraina – 5/6
  6. Slovenia – 2/9

Programul ultimei etape:

Spania vs Turcia
Slovenia vs Ucraina
Muntenegru vs Letonia

Letonia se califică doar dacă învinge la cel puțin nouă puncte diferență. În tur, Muntenegru a câștigat la Riga cu 84-75. Ex-iugoslavii se califică dacă câștigă sau pierd la cel mult opt puncte.

Celelalte două dueluri decisive programate în ultima etapă a calificărilor în zona Europa sunt:

Rusia vs Finlanda în Grupa K, la Perm, Rusia
Serbia vs Israel în Grupa L, la Pionir, Belgrad

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.