Muntenegru a convocat patru jucători din Euroligă pentru meciurile din luna noiembrie

Muntenegru este prima echipă națională care a convocat jucători din Euroligă pentru meciurile echipei naționale din luna noiembrie 2017. Bojan Dubljevic (Valencia), Milko Bjelica (Steaua Roșie), Marko Todorovic (Khimki Moscova) și Dino Radonjic (Real Madrid) sunt cei patru jucători de Euroligă convocați la echipa națională a Muntenegrului de noul selecționer, Zvezdan Mitrovic pentru cele două meciuri din campania de calificare la FIBA Basketball World Cup 2019.

Anunțul a fost făcut luni (16.10) de federația de specialitate din Muntenegru. Cei patru jucători enumerați sunt primii din Euroligă care au primit informația că sunt convocați la echipa națională a Muntenegrului. În schimb, Nikola Vucevic (Orlando Magic, NBA) nu a fost convocat.

Fostul adversar al României la EuroBasket 2017 a fost repartizat în grupă cu Belarus, Slovenia și Spania. Primele meciuri ale Muntenegrului sunt:

– 24 noiembrie 2017, cu Spania, la Podgorica
– 26 noiembrie 2017, cu Belarus, la Minsk

De notat că etapa a 9-a din sezonul regulat al Euroligii masculine se dispută pe 23 și 24 noiembrie, astfel încât jucătorii din această competiție vor fi nevoiți să aleagă între echipa de club și cea națională. Rămâne de văzut dacă cei patru vor alege să joace pentru echipa națională. Cert este că Jordi Bertomeu, CEO al Euroleague Basketball, a declarat că jucătorii din Euroligă care vor alege echipa națională în detrimentul echipei de club nu vor fi sancționați. Pe de altă parte, o eventuală accidentare în slujba echipei naționale va pune în mare dificultate respectivul jucător.

Lotul lărgit al Muntenegrului: Filip Barovic, Milko Bjelica, Ognjen Carapic, Bojan Dubljevic, Nemanja Djurisic, Aleksa Ilic Nikola Ivanovic, Ivan Maras, Vladimir Mihailovic, Starovlah Milic, Derek Needham, Danilo Nikolic, Zoran Nikolic, Vukota Pavic, Nikola Pavlicevic, Petar Popovic, Dino Radoncic, Nemanja Radovic, Sead Sehovic, Suad Sehovic, Blagota Sekulic, Marko Simonovic, Marko Todorovic și Nemanja Vranjes.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.