AS Monaco s-a calificat în finala campionatului din Franța în premieră

AS Monaco a pătruns în finala LNB Pro A pentru prima dată în istorie. Formația antrenată de Zvezdan Mitrovic confirmă pentru prima dată parcursul excelent din sezonul regulat și în playoff-ul campionatului din Franța.

Monegascii au câștigat seria cu Limoges CSP din penultimul act cu scorul general de 3-1. Meciul 4, găzduit vineri (08.06), de Limoges, s-a încheiat cu victoria oaspeților scor 94-83. Monaco își câștigase cele două meciuri de pe teren propriu, însă Limoges a triumfat în Meciul 3, pe care l-a găzduit.

Monaco a câștigat sezonul regulat al LB Pro A în fiecare din ultimele trei ediții. În actuala stagiune a avut un bilanț general de 25-9, în condițiile în care a jucat și finala Basktball Champions League. În sezonul 2015/16 a avut 27-7 în sezonul regulat, dar a pierdut semifinala cu Asvel Villeurbane, iar în sezonul 2016/17 a terminat cu 30-4, însă pierdut cu acelați adversar în sferturile de finală.

De notat că Monaco a promovat în LNB Pro A în vara anului 2015. În 2016, 2017 și 2018 a câștigat sezonul regulat, dar și Leaders Cup, oprindu-se în sfeturile de finală ale Cupei Franței de fiecare dată. De asemenea, s-a calificat la Final Four-ul Basketball Champions League în fiecare din cele două ediții desfășurate, fiind singura echipă care a izbutit această peformanță. Totodată, AS Monaco a avut 17-4 în competiția continetală FIBA în ambele sezoane în care a jucat.

În finala LNB Pro A – ediția 2017/18, AS Monaco va beneficia de avantajul terenului propriu indiferent cine este oponent. Acesta va fi stabilit sâmbătă (09.06), când Strasbourg IG primește vizita lui Le Mans Sarthe, în Meciul 5. Scorul general este de 2-2.

Foto: AS Monaco Basket (Facebook)

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.