Modificări de calendar și timpi de odihnă în NBA

Presa nord-americană a oferit câteva informații interesante referitor la următorul sezon NBA. Mai exact este vorba despre niște date, ce indică faptul că stagiunea 2017/18 va avea o desfășurare diferită față de cea tradițională.

Astfel, sezonul regulat va demara pe data de 17 octombrie 2017. Cu aproximativ zece zilei mai devreme decât s-a întâmplat până acum. Data limită de transferuri în NBA va fi 8 februarie 2018, înaintea pauzei pentru All Star Game. Mai devreme decât în general. All Star Weekend-ul NBA se va desfășura la Los Angeles între 16 și 18 februarie 2018.

O altă modificare foarte importantă este legată de regula timpilor de odihnă. În sezonul 2017/18, un meci din NBA va putea avea un număr maxim de 14 timpi de odihnă, șapte de echipă. Este o reducere cu patru timeout-uri față de precedentul sezon. Fiecare sfert va avea doi timpi de odihnă obligatorii din rațiuni de publicitate. Aceștia se vor consemna la prima întrerupere a jocului la limita de 7 și 3 minute.

Fiecare timeout va avea durată de 75 secunde. Se elimină noțiunile de „full timeout” și „20-second timeout”. Primul avea o durată de 90 secunde, iar cel din urmă avea în realitate o durată de 60 secunde. Nu va exista o limită de timpi de odihnă pentru fiecare sfert sau repriză în parte, însă după epuizarea celor șapte timpi de odihnă disponibili, o echipă nu va mai avea dreptul să ceară un nou timeout. De asemenea, o echipă nu poate solicita mai mult de patru timpi de odihnă în sfertul 4. În prelungiri, fiecare echipă va beneficia de doi timpi de odihnă.

Related Post

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Site Footer

Sliding Sidebar