Modificare în ceea ce privește numărul de străini în Liga VTB

Liga VTB va schimba regulamentul cu privire la jucătorii străini din sezonul 2018/19. Informația nu este încă oficială, fiind anunțată de site-ul eurohoops.net.

Potrivit sursei citate, numărul maxim de jucători străini în lotul unei echipe va crește de la șapte la opt. În schimb, numărul maxim de străini permiși pe foaia de arbitraj rămâne neschimbat față de sezonul precedent, fiind de șase.

Prin străin în Liga VTB se înțelege jucătorul cu altă cetățenie decât proveniența echipei la care este legitimat. În sezonul 2018/19, în Liga VTB vor evolua echipe din Rusia, Letonia, Estonia, Kazahstan, Belarus și Polonia.

Așadar, modificarea nu este foarte semnificativă, însă permite cluburilor să-și rotească străinii dacă dispun de un număr mai mare de astfel jucători în lotul lărgit.

De notat că Stelmet Zielona Gora se alătură Ligii VTB în sezonul 2018/19. În aceste condiții numărul participantelor crește de la 13 la 14.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.