Minnesota completează lista echipelor calificate în playoff-ul NBA! Tabloul fazelor eliminatorii!

Minnesota Timberwolves completează lista echipelor care vor evolua în playoff-ul NBA 2018. Formația antrenată de către Tom Thibodeau a a învins pe Denver Nuggets, scor 112-106, după o repriză de prelungiri, în finala pentru locul 8 în Conferința Vest.

Cele două formații aveau 46-35 la general, fiind de nedespărțit înaintea ultimei seri din sezonul regulat. Cele două s-au confruntat direct pentru stabilirea celei de-a 8-a echipe calificate în playoff. Dacă după 81 meciuri cele două nu au putut fi despărțite, nici cele 48 minute de joc regulamentar nu au fost suficiente pentru a le separa în cel de-al 82-lea joc al sezonului pentru ambele.

În repriza de prelungiri, Minnesota a reușit un parțial de 11-5 și a obținut victoria. Implicit s-a calificat în playoff. Acolo unde nu a mai ajuns de 14 ani. Wolves întrerup astfel cea mai lungă serie activă de absențe în playoff-ul NBA. Ultima apariție în playoff pentru gruparea din Minneapolis s-a consemnat în 2004, atunci când Kevin Garnett era MVP-ul NBA și a ghidat echipa până în finala Conferinței Vest. Anterior, între 1997 și 2003, Timberwolves au evoluat de fiecare dată în playoff, fiind eliminați în primul tur.

MINNEAPOLIS, MN – APRIL 11: The Denver Nuggets and the Minnesota Timberwolves tip-off on April 11, 2018 at Target Center in Minneapolis, Minnesota. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this Photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mandatory Copyright Notice: Copyright 2018 NBAE (Photo by David Sherman/NBAE via Getty Images)

Jimmy Butler a bifat 31 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, Karl Anthony Towns a reușit 26 puncte, 14 recuperări, Andrew Wiggins a reușit 18 puncte, 5 recuperări, iar Jeff Teague a încheiat cu 17 puncte, 7 pase decisive pentru Minnesota. De cealaltă parte, Nikola Jokic a reușit 35 puncte, 10 recuperări, Will Barton a adăugat 24 puncte, 8 recuperări, 5 pase decisive, iar Jamal Murray a terminat cu 20 puncte, 6 recuperări și 6 pase decisive pentru Denver.

Sala a fost arhiplină la meciul decisiv al sezonului pentru Minnesota și Denver. Target Center a fost îmbrăcat în alb la această confruntare.

Similar sezonului precedent, Nuggets se clasează pe locul 9 în Conferința Vest. De această dată au obținut cu șase victorii mai mult decât anul trecut, însă acest lucru nu a fost suficient pentru a urca măcar o poziție în clasament, care ar fi fost suficientă să îi readucă în playoff. Denver a jucat ultima dată în playoff în 2013.

În urma rezultatelor consemnate în celelalte meciuri ale ultimei zile din sezonul regulat a fost completat tabloul playoff-ului. Acesta se prezintă în felul următor:

Conferința Est

Toronto Raptors (1) vs Washington Wizards (8)
Boston Celtics (2) vs Milwaukee Bucks (7)
Philadelphia 76ers (3) vs Miami Heat (6)
Cleveland Cavaliers (4) vs Indiana Pacers (5)

Conferința Vest

Houston Rockets (1) vs Minnesota Timberwolves (8)
Golden State Warriors (2) vs San Antonio Spurs (7)
Portland TrailBlazers (3) vs New Orleans Pelicans (6)
Oklahoma City Thunder (4) vs Utah Jazz (6)

De notat că ecartul între locurile 3 și 9 în Vest a fost de trei victorii!

Playoff-ul se desfășoară în întregime pe sistemul cel mai bun din șapte meciuri. Fazele eliminatorii demarează sâmbătă (14.04).

Foto&video: www.NBA.com

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.