Milwaukee și Toronto au efectuat câte mutare la limita perioadei de transfer

Toronto Raptors și Milwaukee Bucks, ocupantele primelor două poziții în Conferința Est, au perfectat transferuri în ultima zi permisă de regulament în NBA. Ambele au legitimat câte un jucător european.

Raptors l-au acontat pe Marc Gasol. Acesta sosește de la Memphis Grizzlies, în schimbul lui Jonas Valanciunas, Delon Wright și CJ Miles. De asemenea, echipa din orașul lui Elvis primește și o opțiune în turul al 2-lea din NBA Draft 2024.

Marc are medii stagionale de 15.7 puncte, 8.6 recuperări, 4.7 pase decisive și 1.2 capace pe partidă. În actualul sezon fratele mai mic al familiei Gasol a jucat 53 partide și a reușit 18 double-double-uri, marcând peste 20 puncte în 13 partide.

În schimb, Bucks l-au acontat pe Nikola Mirotic. El vine de la New Orleans Pelicans, însă în afacere a fost implicată o a 3-a echipă, Detroit Pistons. Astfel Thon Maker trece la Detroit, iar Jason Smith și o opțiune viitoare în NBA Draft au ajuns la New Orleans. În plus, Detroit îl trimite pe Stanley Johnson la New Orleans.

Mirotic are medii stagionale de 16.7 puncte și 8.3 recuperări, ambele recorduri ale carierei în NBA. El a bifat 32 apariții în acest sezon competițional, având 11 double-double-uri și a avut cel puțin 20 puncte în zece partide.

Reamintim că Philadelphia 76ers l-au transferat pe Tobias Harris o zi mai devreme. În aceste condiții, singura dintre favoritele Conferinței Est la primul sezon fără LeBron James care nu a efectuat niciun transfer înaintea datei limită este Boston Celtics. Echipă care, potrivit presei americane, devine favorită la acontarea lui Anthony Davis la vară.

Până atunci însă rămâne de văzut în ce fel ultimele transferuri vor influența lupta pentru supremație în Conferința Est. La momentul actual, înaintea debutului lui Marc Gasol, Nikola Mirotic și Tobias Harris pentru noile echipe situația la vârf în Conferința Est este următoarea:

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.