Milos Teodosic compară modul de organizare al cluburilor și competițiilor din Europa și NBA

Milos Teodosic, unul dintre cei mai talentați jucători din baschetul european și un superstar al sportului pe bătrânul continent, actualmente în fața celui de-al 2-lea sezon consecutiv în NBA, a făcut o comparație între anumite lucruri ce fac parte din baschet în Europa raportat la liga profesionistă nord-americană. Sârbul a discutat despre modul în care este percepută înfrângerea, dar și despre elemente importante pentru jucători, deloc vizibile suporterilor.

În vârstă de 31 ani, Teodosic a precizat următoarele în ceea ce privește înfrângerea – acel detaliu despre care nimeni nu vrea să audă, dar cu care se întâlnește fiecare sportiv, echipă și suporter:

„În Europa, presiunea asupra rezultatului este mai mare. Fiecare meci pe care îl joci în Europa este considerat decisiv. Sigur că sistemul competițional diferă, dar eu mă refer în mod deosebit la felul în care oamenii din fenomen, dar și suporterii, privesc aceste lucruri. Orice înfrângere în Europa este considerată o tragedie. În NBA lucrurile stau altfel. Oamenii de aici acceptă înfrângerea, ea face parte din joc. Este general acceptat și înțeles aici că se întâmplă să pierzi. Repet, în NBA joci într-o singură competiție și ai 82 de meciuri în faza regulată, astfel încât sistemul ajută să înțelegi că o parte a acestor meciuri se vor pierde.”

Teodosic s-a aplecat și asupra problemei de logistică și a felului în care este întocmit calendarul în Europa, raportat la NBA. Iată ce a spus el:

„În NBA, ca echipă din Conferința Vest, ai mai multe deplasări legate pe Coasta de Est. Când mergi într-o deplasare de zece zile și joci 4-5 meciuri consecutive în deplasare este cu totul altceva decât să zbori de la Moscova la Barcelona, te întorci pentru un meci la Moscova, după care te duci la Krasnodar, iar peste două zile ai iarăși meci în altă parte. E mult mai ușor să joci 4-5 meciuri consecutive în deplasare, decât să joci un meci acasă, după care un altul în deplasare, ritm ce trebuie susținut aproape întreg sezonul.”

Fundașul ex-iugoslav a fost întrebat ce șanse ar avea CSKA Moscova împotriva oricărei echipe din NBA într-o competiție oficială. El a precizat următoarele:

„Este o prăpastie între NBA și Europa. În NBA se acordă atenție deosebită jucătorilor, nevoilor pe care aceștia le au, se fac eforturi pentru ca jucătorii să aibă familia aproape. Nevoile jucătorilor sunt în permanență în agenda cluburilor, astfel încât atunci când mergi la antrenament sau la meci singura ta grijă ca jucător este să te concentrezi asupra meseriei tale. Nu există alte lucruri care să-ți distragă atenția sau la care să te gândești. Eu am jucat la CSKA Moscova, echipă care oferă condiții fantastice, dar raportat la NBA…”

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.