Milos Komatina, al 3-lea marcator de coș decisiv în Grupa Roșie

Milos Komatina a devenit al 3-lea marcator de coș decisiv într-un meci din Grupa Roșie a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19. Ex-iugoslavul a transformat o aruncare de pe semicerc în ultimul minut al partidei pe care SCM Timișoara a câștigat-o pe terenul campioanei în exercițiu a României, CSM CSU Oradea. Rezultatul final a fost de 88-85.

Condusă cu patru puncte după un parțial de 0-10, la intrarea în ultimele trei minute de joc efectiv, formația albă-violetă a înscris trei coșuri de trei puncte și a marcat două aruncări libere pentru un parțial de 11-4 cu care s-a terminat partida.

Komatina a completat acest parțial și a transformat o aruncare de trei puncte din colțul terenului pentru a stabili scorul final, de 88-85. Anterior, Giordan Watson – eroul bihorenilor din etapa trecută – restabilise egalitatea la 85.

Milos Komatina, alături de colegii săi, Pesakovic, Diculescu, Coconea și Brown

Reușita decisivă a lui Komatina a venit cu 50 secunde înainte de finalul partidei. Antrenorul Cristian Achim a cerut timp de odihnă. Avea să fie ultimul din acest meci.

Același Watson a aruncat de pe semicerc, însă a fost imprecis. Oaspeții au recuperat defensiv intrând în posesia mingii cu ceva mai mult de 30 secunde pe timpul de joc. Oradea a ales să se apere, iar Komatina a greșit serviciul. Bihorenii au intrat în posesia mingii cu câteva secunde rămase pe timpul de joc și au pornit în atac. Mingea a ajuns la Marcus Ginyard.

Americanul a fost imprecis de pe semicerc – la fel cum a fost întreg meciul (0/6 din acțiune), irosind șansa egalării. Timișoara a recuperat, iar timpul de joc a expirat. De notat că atât Oradea, cât și Timișoara au ales să se apere în detrimentul unui fault jos la ultima acțiune în care adversarul a atacat.

În 20 minute de joc, Komatina a totalizat 8 puncte, 5 recuperări (3 ofensive), 4 pase decisive și a pierdut poaseia mingii de trei ori pentru 10 la eficiență și 10 la plus/minus. Milos se află la cel de-al 3-lea sezon alături de SCM Timișoara, partida de la Oradea fiind a 90-a în uniforma alb-violetă pentru acest jucător.

Reamintim că Giordan Watson și Tony Bishop au marcat câte un coș decisiv în prima etapă a Grupei Roșii. Este vorba despre reușite ce au înclinat balanța în meciurile dintre Craiova și Oradea, scor 78-80, respectiv Pitești și Cluj, scor 80-79.

Timișoara a terminat partida de la Arena Antonio Alexe cu 13/25 la aruncările de pe semicerc. Șapte jucători ai echipei antrenate de Cristi Bota au marcat cel puțin un coș de trei puncte în condițiile în care Octavian Popa Calotă nu a jucat.

În cadrul acestui succes se remarcă prestația lui Vladan Vukosavljevic, autor a 27 puncte, 8 recuperări (3 ofensive), 2 pase decisive pentru 28 la eficiență. Alți trei jucători străini ai Timișoarei au avut contribuții importante din punct de vedere statistic, iar Dragoș Diculescu a terminat cu 11 puncte (toate în repriza secundă, 4/5 din acțiune), 4 recuperări și 4 pase decisive pentru 19 la eficiență.

SCM Timișoara obține a 2-a victorie consecutivă în Grupa Roșie și a 4-a în ultimele cinci partide oficiale disputate. Alb-violeții au 7-9 la general.

Acesta este al 4-lea meci pe care Oradea îl pierde pe teren propriu în istoria TOP 6. Formația antrenată de Cristian Achim a avut de fiecare dată 4-1 în jocurile de la Arena Antonio Alexe în faza a 2-a din sezonul regulat. În 2016 și 2018 a pierdut pe teren propriu cu CSM Steaua EximBank București, iar în 2017 a cedat cu U-BT Cluj-Napoca.

Citiți și

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.